www.elllobregat.com
El Baix Llobregat i L’Hospitalet aporten el 13,38% del PIB català
Ampliar

El Baix Llobregat i L’Hospitalet aporten el 13,38% del PIB català

jueves 31 de diciembre de 2015, 11:13h

L’Hospitalet i El Prat, en segona i desena posició respectivament, són les dues ciutats del territori al top-ten de municipis amb més PIB |Per la cua, Torrelles és el municipi major de 5.000 habitants que menys riquesa genera al conjunt de Catalunya

L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha actualitzat les dades relacionades amb el Producte Interior Brut comarcal i municipal (any 2012) el qual recull, d’una banda, la forta capitalitat econòmica de la ciutat de Barcelona, però també, el paper fonamental del Baix Llobregat com a tercera comarca que més riquesa genera al conjunt del país. Amb una aportació de 22.093,2 milions d’euros, el Baix Llobregat representa el 10,68% del PIB català, just per darrere del Vallès Occidental, que aporta 24.438,8 milions d’euros. En aquest sentit, si sumem la ciutat de L’Hospitalet, la segona més rica de Catalunya amb 5.679,1 milions d’euros (produeix el 2,7% del PIB català), trobem com el territori Llobregat representa aquest 13,38%. En total, 27.772,3 milions d’euros dels 206.919,9 milions que va generar Catalunya l’any 2012.

Per fer-nos una idea de la importància econòmica del Baix Llobregat, veiem com forma part del pòdium de comarques que tira del carro català d’una manera molt destacada en comparació amb la resta. Aquestes tres comarques són el Barcelonès (75.789,5 milions d’euros), el Vallès Occidental (24.438,8 milions) i el Baix, com dèiem, amb més de 22 mil milions d’euros. En quarta posició, però, hem d’anar ja al Vallès Oriental que aporta menys de la meitat que el nostre territori (10.895,6 milions d’euros). Maresme (8.196,7 milions d’euros) i Tarragonès continuen la llista que cau, de seguida, d’una manera pronunciada. De fet, de les 42 comarques que hi ha actualment a Catalunya, dinou no arriben a generar mil milions d’euros.

Front les bones xifres econòmiques que aporta el territori pel conjunt del país, trobem l’estadística de PIB per càpita on del tercer lloc baixem a la vuitena posició amb un 27,6 milions d’euros per habitant (just la mitjana catalana). Pitjor xifra registra L’Hospitalet amb 22,4 milions per ciutadà.

Per municipis, en canvi, la segona ciutat més important de Catalunya reedita econòmicament aquesta condició. L’Hospitalet és la primera ciutat després de Barcelona que més riquesa aporta al conjunt dels catalans. En aquest sentit, en el top-ten trobem també la ciutat de El Prat de Llobregat que, amb 3.294,5 milions d’euros, és just la desena ciutat amb més PIB, per davant de municipis com Cornellà, Mataró, Reus, Granollers o Rubí. En contra, Torrelles de Llobregat tanca aquesta estadística de ciutats majors de 5.000 habitants, amb el PIB més Baix de Catalunya: 54,4 milions d’euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios