www.elllobregat.com
La Policia Local de El Prat presenta la seva primera unitat ciclista permanent
Ampliar

La Policia Local de El Prat presenta la seva primera unitat ciclista permanent

jueves 07 de enero de 2016, 17:04h

El cos vol reforçar un model policial de proximitat amb aquesta unitat de dos caporals i deu agents més flexible i millor preparada per adaptar-se al seu entorn

No és la primera vegada que veiem al territori agents de policia local patrullant pels carrers o pel litoral de la comarca en una estampa que recorda a la coneguda sèrie de drama policíac ‘Pacific Blue’. Acostumaven a ser, però, unitats temporals. Per trencar amb aquesta provisionalitat, la Policia Local de El Prat de Llobregat ha presentat una nova unitat ciclista permanent, formada per dos caporals i deu agents, amb l’objectiu de reforçar el model de proximitat que també ha d’exprimir el camp de la seguretat ciutadana.

De fet, la unitat estarà integrada dins de l’Àrea de Proximitat, creada recentment a partir del projecte de reestructuració operativa del cos policial local. D’aquesta manera, la unitat vol aportar –amb les seves bicicletes tot terreny- una major flexibilitat, així com una major capacitat d’adaptació a l’entorn de la ciutat. A més, la unitat ciclista guanya –en comparació amb les tradicionals unitats a peu o en cotxe- en mobilitat dels agents; en exemplaritat per incentivar l’ús de la bicicleta; en sostenibilitat. D’altra banda, també redueix els costos en comparació amb els vehicles de motor.

Pel que fa el seu funcionament, la unitat BTT dividirà el seu personal en dos grups que treballaran tots els dies de la setmana, festius inclosos. La diferència estarà entre els dies laborables, quan es desplegaran més aviat pel nucli urbà, mentre que els caps de setmana i festiu expandiran el seu radi d’actuació a la zona exterior de la vila: Parc Agrari, espais naturals i, en general, altres zones periurbanes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios