www.elllobregat.com
L’Hospitalet redueix en un 3,5% les dades de victimització a la ciutat
Ampliar

L’Hospitalet redueix en un 3,5% les dades de victimització a la ciutat

viernes 08 de enero de 2016, 13:29h

El govern local ha presentat en una sessió restringida de la Junta Local de Seguretat les noves dades corresponents al període entre desembre de 2014 i novembre de 2015

Tancat el 2015, L’Hospitalet pot dir que és una ciutat més segura ara que no pas fa un any. La Junta Local de Seguretat de la ciutat ha actualitzat les dades de victimització corresponents al període entre desembre de 2014 i novembre de 2015, el qual consolida la tendència a la baixa del nombre de delictes i faltes registrats en aquests darrers dotze mesos.

En concret, L’Hospitalet redueix en un 3,5% el nombre de fets delictius coneguts (engloba delictes –fet penals de major rellevància- i faltes) el que ha permès a l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, qualificar L’Hospitalet com a ciutat “segura” gràcies al treball coordinat dels diferents cossos: “L’Hospitalet és una ciutat segura, que ha millorat respecte l’any anterior. El treball conjunt dels cossos policials –Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil-, l’aplicació del Pla local de seguretat i la consolidació de tots els projectes de convivència i civisme han estat elements clau en els bons resultats obtinguts”, ha dit l’alcaldessa socialista abans d’afegir: “Això no vol dir que la ciutat no tingui problemes, ben al contrari, cal continuar treballant”. En aquest sentit, Marín ha defensat un model de policia més pròxima a la ciutadania amb polítiques de seguretat, convivència i civisme “més quotidians, més del dia a dia, com són els temes dels gossos i els sorolls”.

Segons fonts oficials, per tipologies de delictes, es produeix una excel·lent reducció dels robatoris amb violència i intimidació (-18,6%) -que creen una important sensació d’inseguretat ciutadana-, seguit dels robatoris amb força (-4,5%) i els robatoris contra el patrimoni (-2,6%).

La corba descendent es repeteix també en el nombre de detencions, que cau un 10,1% respecte el mateix període de l’any anterior, després de detenir a 2.268 persones; el 88,3% de les quals eres, per cert, homes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios