www.elllobregat.com
Mossos d’Esquadra de Sant Boi detenen a cinc persones per robar coure de la línia de l’AVE
Ampliar

Mossos d’Esquadra de Sant Boi detenen a cinc persones per robar coure de la línia de l’AVE

lunes 11 de enero de 2016, 18:12h

El cos policial català ha recuperat en l’operació fins a 670 quilos de cabrejat de coure

Als darrers anys, els episodis de robatoris de cablejat ferroviari ha estat una constant que sovint ha afectat al transport de trens de rodalies i d’altra velocitat, com va ser un dels darrers casos més destacats. Doncs bé, agents de Mossos d’Esquadra de Sant Boi han detingut a cinc persones com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

Amb edats compreses entre els 19 i els 36 anys, tots de nacionalitat romanesa i veïns de L’Hospitalet, els cinc detinguts van ser sorpresos la matinada del 8 de gener, quan anaven a l’interior d’un vehicle amb un total de 670 quilograms de coure corresponent, segons la investigació, de la línia d’alta velocitat a l’alçada del Vendrell, en concret, del terme municipal de Santa Oliva (Tarragona).

La detenció es va poder realitzar gràcies a que una patrulla de la unitat d’investigació va reconèixer el vehicle, el qual havia estat implicat en un anterior cas de robatori de coure a línies ferroviàries. De fet, tot just fa dos mesos, es van detenir en aquest mateix vehicle als seus ocupants per un delicte semblant.

Un tipus de delicte que genera unes pèrdues econòmiques importants, com en aquest cas: s’estima que els danys ascendeixen a uns 12.000 euros després de quedar malmeses les tanques d’accés i els elements de seguretat de la línia.

Pel que fa els detinguts, que tenien una vintena d’antecedents, han passat a disposició judicial i ja estan en llibertat amb càrrecs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios