www.elllobregat.com
Arrestat el subinspector Ramon Dinarès, cap de guàrdia de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud de Bombers
Ampliar

Arrestat el subinspector Ramon Dinarès, cap de guàrdia de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud de Bombers

jueves 14 de enero de 2016, 09:55h

El CNP escorcolla el Parc de Bombers de la Generalitat de Sant Boi en el marc d’una macro-operació a set comunitats autònomes per presumptes irregularitats en el contracte d’avions i helicòpters

Un foc s’escampa dins de Bombers de la Generalitat, aquest cop, ben diferent. El de la corrupció. El Cos Nacional de Policia ha escorcollat dues seus de la institució catalana –en el marc d’una operació que ha deixat 21 detinguts en total després de 30 registres a set comunitats autònomes-, entre elles, la de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, ubicada a Sant Boi de Llobregat.

Els escorcolls, centralitzats per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del CNP, han deixat a Catalunya dos detinguts per declarar: l’inspector Manel Bosch, cap de sala de Bellaterra i el subinspector Ramon Dinarès, cap de guàrdia de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud; ambdós figures que havien estat responsables dels mitjans aeris del cos. I és que, segons fonts policials, hi hauria hagut presumptament irregularitats en la contractació d’avions i helicòpters per l’extinció d’incendis signats amb l’empresa valenciana Avialsa SA.

Per aquest motiu, el cas el portarà el jutjat d’instrucció de Sagunt, País Valencià, que investigarà possibles diferents delictes, entres els que destaquen, el d’alteració del preu en concurs públic, falsedat documental, prevaricació o suborn, a més de la possible pertinença a una organització criminal. De fet, tot comença amb la detenció, al maig de 2015, de l’exconseller de Governació i Justícia de la Comunitat Valenciana Serafín Castellano. Va ser el primer cop policial a una presumpta trama relacionada amb favors a empreses d’aeronaus per part de la Generalitat valenciana.

.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios