www.elllobregat.com
Sant Feliu modernitza el Mercat Municipal ‘La Plaça’ construït l’any 1884
Ampliar

Sant Feliu modernitza el Mercat Municipal ‘La Plaça’ construït l’any 1884

jueves 14 de enero de 2016, 17:47h

La remodelació, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu, ha comptat amb un pressupost d’1,78 milions d’euros

Els mercats municipals de les viles són un dels elements patrimonials més importants heretats del passat de les nostres ciutats, juntament amb altres edificacions com les masies. Si és ben cert, que aquestes últimes s’han anat perdent, quantitativament, els mercats municipals continuen marcant la fisonomia de les nostres ciutats tot i la pressió dels grans supermercats; això sí, la gran majoria, modernitzats i renovats com no podia ser d’altra manera. En aquest sentit, Sant Feliu pot gaudir des d’avui del renovat mercat municipal La Plaça, equipament que forma part del Catàleg de la ciutat i que es va construir a l’any 1884 de la mà de l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer.

El projecte, promogut per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu, ha actualitzat l’espai públic per tornar a donar vida a deu paradetes de comerç que abracen totes les especialitats en una planta baixes que unifica el comerç i la logística, amb un magatzem al soterrani. D’altra banda, la reforma ha restaurat i, per tant, mantingut las parts de l’edifici que es considerava que tenien un valor històric com l’estructura de fusta i la coberta. De fet, d’aquesta manera s’ha pogut recuperar l’estampa original del mercat traient elements superflus de l’antic mercat. Amb tot, la superfície construïda és de 606,30 metres quadrats, després d’una inversió de més d’1,78 milions d’euros.

D’altra banda, com a important novetat, s’ha lliurat bitllets per a l’autobús urbà als clients de La Plaça amb l’objectiu d’incentivar els desplaçaments a les persones allunyades del barri del mercat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios