www.elllobregat.com
Envit dels treballadors de Metro de Barcelona amb la convocatòria de dues vagues durant el Mobile World Congress
Ampliar

Envit dels treballadors de Metro de Barcelona amb la convocatòria de dues vagues durant el Mobile World Congress

viernes 15 de enero de 2016, 17:24h

El Comitè d’Empresa confirma una manifestació pel dia 2 de febrer i, després, una vaga de 24 hores pels dies 22 i 24 de febrer

Arriba febrer i amb ell l’esdeveniment congressual més important del territori, de Barcelona i de Catalunya: el Mobile World Congress. El major mirall internacional de la telefonia mòbil tindrà, enguany, com a protagonista especial la inauguració de la línia L9 del metro –prevista provisionalment pel 19 de febrer- que permetrà la connexió directe entre l’Aeroport de Barcelona-El Prat i la zona firal hospitalenca, a tocar de la Plaça Europa, un esperat episodi que es podria veure afectat per les possibles aturades dels treballadors del Metro de Barcelona. Segons ha confirmat avui, el Comitè d’Empresa té previst fer vaga, de 24 hores, els dies 22 i 24 de febrer, en plena celebració del congrés (22-25 de febrer).

Amb aquestes aturades, que es sumen a la manifestació que tindrà lloc el 2 de febrer, a les 11:30 hores, entre Plaça Urquinaona i Sant Jaume, el comitè té com a objectiu “forçar el desbloqueig de les negociacions i pressionar a favor d’un acord que respongui a les reivindicacions plantejades”, unes demandes que es fonamenten bàsicament en la “lluita contra la precarietat laboral, la descongelació salarial i la limitació de la actual Reforma Laboral”.

Per la seva part, Transports Metropolitans de Barcelona no ha trigat en respondre, davant el calendari de mobilitzacions, el qual ha qualificat “d’estratègia oportunista dissenyat pels sindicats, aprofitant dos grans esdeveniments com són la inauguració de la línia 9 sud i la celebració del MWC”. En aquest sentit, TMB considera “incomprensible” que s’aboqui els treballadors a una vaga, quan el conveni va vèncer tot just l’1 de gener de 2016 i, encara més, quan, segons TMB, per voluntat de l’empresa es va iniciar a l’octubre un procés de negociació.

Tot i l’envit del Comitè d’Empresa, TMB ha volgut deixar clar “que no cediran a la pressió d’unes accions pensades per causar la màxima pertorbació en la mobilitat de Barcelona”. D’altra banda, mantenen una “ferma voluntat de diàleg” amb un plantejament que es fonamenta en quatre punts: vigència de quatre anys pel conveni col·lectiu per oferir estabilitat en les relacions laborals; manteniment de les condicions laborals dels treballadors; adequació organitzativa per prestar un millor servei al client, tot avançant en la conciliació de la vida personal i familiar; i adaptació de la classificació professional.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios