www.elllobregat.com
La ciutadania posa un notable a les Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona
Ampliar

La ciutadania posa un notable a les Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona

martes 19 de enero de 2016, 13:21h

La 12a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques recull els principals indicadors d’aquests equipaments culturals durant el 2014

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona reafirma el suport dels seus usuaris, que atorguen una nota de 8,1 pel que al grau de satisfacció. Un notable que fa visible el bon funcionament d’aquests equipaments culturals que, de fet, si alguna cosa se’ls ha criticat ha estat pels seus horaris que, de vegades, eren poc flexibles. La nota la recull la 12a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Biblioteques que aporta els principals indicadors relacionats amb les biblioteques públiques de 44 municipis participants; tots els de més de 20.000 habitants de la demarcació, amb l’excepció de Barcelona ciutat.

L’informe s’estructura en dues parts: una primera que fa un anàlisi global dels indicadors dels municipis i on es poden consultar dades com el nombre de documents per habitant o la despesa corrent per habitant; i una segona part on s’analitzen els tallers de millora, on només participa una part dels municipis.

Pel que fa estratègies concretes que s’han anat desenvolupant, destaquen l’esforç per enfortir la presència de les biblioteques a les xarxes socials; major col·laboració amb altres entitats locals; l’incentiu dels equipaments com a espai d’ús per col·lectius com la gent gran, joves i estrangers; una major fidelització dels usuaris; el voluntariat; les activitats de dinamització cultural, entre altres.

D’altra banda, d’entre els indicadors principals que el document ofereix, trobem un increment del nombre de documents per habitant (1,56) i del percentatge de població que fa ús dels serveis de les biblioteques (16%). També millora el nombre de voluntaris que passa de 5,3 a 5,7 de mitjana, així com la visita a activitats culturals que fa un salt del 4,2% al 6,7%. En negatiu, hi ha un molt lleuger retrocés pel que el nombre de visites per habitant, que ha passat de 3,3 al 2013 a 3,2 al 2014, l’any analitzat.

El projecte, creat a l’any 2003, s’impulsa conjuntament des de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports i des de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei bibliotecari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios