www.elllobregat.com
CDC rebutja la re-invenció del polígon industrial del Centre de Viladecans per falta de consens

CDC rebutja la re-invenció del polígon industrial del Centre de Viladecans per falta de consens

lunes 25 de enero de 2016, 15:27h

El grup convergent, principal partit de l’oposició a l’AMB, votarà en contra al pròxim ple metropolità

Aquest mes de gener arribarà al ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el projecte de re-urbanització del polígon industrial El Centre de Viladecans, finançat en un 70% per l’ens supramunicipal, i que rebrà, segons hem pogut confirmar, el vot contrari del grup metropolità convergent, principal grup a l’oposició, empentats per CDC de Viladecans. El partit local adjunta dos motius fonamentals: primer, la multiplicació indiscriminada d’habitatges en torres de més de trenta metres sense un pla de serveis pels veïns i, segon, però no menys important, pel “pèssim canal de diàleg obert amb els empresaris i veïns de l’àrea”.

Així qualifiquen fonts oficials del partit l’actuació “unilateral” del Govern local, tot i la importància del projecte de modernització del polígon industrial més antic de la ciutat. Sens dubte, aquesta obra marcarà el futur de la ciutat de Viladecans, ara enmig d’un procés de transició econòmica amb altres grans projectes com el desenvolupament de Ca n’Alemany. Precisament, per això, CDC-Viladecans considera que cal el major consens possible amb ciutadans, veïns i empresaris de la zona.

I és que, aquesta zona econòmica de 66 hectàrees, ubicades a 5 minuts del centre, compta amb 180 empreses, més de 2.200 treballadors i un bon grapat de veïns d’aquesta antiga part de la ciutat. En aquest sentit, tot i el vot anunciat en contra, els convergents insten al Govern local a valorar una alternativa consensuada amb tots els actors implicats en el projecte.

La reforma del polígon, que representa una inversió de 2,2 milions d’euros, es començarà a desenvolupar aquest mateix any amb la instal·lació de xarxes de fibra òptica, així com una millora de la canalització de les aigües fluvials. Una de les qüestions més discutides, però, és la creació de dos nous carrers amb la corresponent urbanització de la zona: “Estem convençuts que el pla presentat no és sostenible en una ciutat saturada per un gran volum de trànsit i amb serioses deficiències en els serveis públics”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios