www.elllobregat.com

Política: eleccions generals

Resultats electorals de la Ciutat de Cornellà a les generals del passat 20 de desembre
Resultats electorals de la Ciutat de Cornellà a les generals del passat 20 de desembre

En Comú Podem guanya al gran bastió del PSC

Van ser la gran sorpresa a les municipals amb Cornellà en Comú –amb més de 6.000 vots i 5 regidors que els deixa com a principal partit de l’oposició-, van millorar en vots a les autonòmiques amb Catalunya Sí que és Pot i ara fan el salt definitiu als socialistes de Cornellà, tradicionals guanyadors a la ciutat més poblada del Baix Llobregat.

En Comú Podem s’ha proclamat com a força més votada amb 14.949 vots, 3.120 més que el PSC, el qual -tot i que perd 1.584 vots en comparació amb el grup local liderat per l’alcalde Antoni Balmón- manté el tipus en comparació amb les autonòmiques.

L’auge de Ciutadans a les autonòmiques ha quedat, aquest cop, reduït notablement en uns comicis en el que han perdut 4.397 vots en només tres mesos i que, per tant, els endarrereix de segona força (quasi primera) a tercera força amb un matalàs important de vots de diferència amb el PSC. Per la seva banda, el Partit Popular obté un miler de vots més el que els deixa com a quarta força de la ciutat, millor que no pas a les locals, on són el partit més petit amb representació al Ple municipal.

Per acabar, s’observa una pèrdua de vots important dels partits independentistes que, a les autonòmiques van obtenir 10.347 suports (JxSí i CUP) mentre que a les generals sumen només 4.697 vots (ERC i Democràcia i Llibertat). III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios