www.elllobregat.com

Política: eleccions generals

Resultats electorals de Sant Boi de Llobregat a les generals del passat 20 de desembre
Resultats electorals de Sant Boi de Llobregat a les generals del passat 20 de desembre

La marea morada dobla els vots a Sant Boi

Amb una estructura idèntica amb els resultats de Cornellà, l’altra gran ciutat en població del Baix Llobregat, Sant Boi, polaritza encara més l’àmplia victòria de En comú Podem després de doblar els vots rebuts per Catalunya Sí Que És Pot a les autonòmiques.

De 7.147 vots a 15.036, la marea lila ha inundat una altra gran ciutat socialista per antonomàsia, que ja va perdre la condició de primera força el 27 de setembre, aquest cop, en favor de Ciutadans.

Si el partit d’Albert Rivera es va emportar aleshores la victòria a Sant Boi i a algunes altres grans ciutats del Baix, a les generals ha experimentat un fort retrocés lluny de les expectatives que, com a les municipals, es van crear. Així, el passat 20 de desembre els taronja van caure a la tercera força, perdent 4.532 vots en tres mesos. Amb tot, el nou partit liberal es consolida per davant del Partit Popular amb quasi 2.000 vots més que els conservadors.

Per la seva part, igual que en Cornellà, l’independentisme va pagar que ERC i CDC es presentessin per separat, amb una fugida de 3.903 vots. Tampoc van saber abraçar el vot de l’independentisme de la CUP que no es presentava a les eleccions i que, per tant, ha quedat segurament o en la abstenció on en les arques de En Comú Podem. Com és habitual, l’electorat va preferir votar a partits nacionals. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios