www.elllobregat.com

Política: eleccions generals

Resultats electorals de Castelldefels a les generals del passat 20 de desembre
Resultats electorals de Castelldefels a les generals del passat 20 de desembre

Castelldefels prefereix el vot emergent

L’empat que va deixar entre el PSC i el PP a les municipals de l’any 2011, sembla ser que va marcar molt a la ciutadania de Castelldefels. Un empat que van desfer en els darrers comicis, en favor d’un Partit Popular que, després d’una complicada legislatura i sol davant l’oposició, no acabaria governant de nou.

Novament a les autonòmiques, el PP i el PSC van obtenir exactament el mateix nombre de paperetes: 4.203. Increïble.

Segurament per tot això, molts dels vots dels veïns de Castelldefels han caigut, en aquestes eleccions generals, en favor dels partits emergents: En Comú Podem, primer, amb 8.267 vots, i Ciutadans, segon, amb 6.085 vots; molt per davant del PSC i del PP que amb 4.628 i 4.614, respectivament, mantenen la seva lluita directe, aquesta vegada, però, a la rereguarda.

Destacable, d’altra banda, la caiguda de les forces independentistes que perden uns 3.400 vots (ERC i CDC). Encara és més forta la davallada –perdrien el 50% dels suports- si es compta la CUP, que no es presentava a les generals i que, segons els resultats, hauria quedat en abstenció o en vots a favor de En Comú Podem.

Amb tot, ERC i Democràcia i Llibertat manté una quota de vot del 9 i 8%, respectivament, una xifra molt elevada en comparació amb les ciutats grans del voltant, com El Prat, Viladecans o Sant Boi. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios