www.elllobregat.com

Política: eleccions generals

Resultats electorals de Esplugues a les generals del passat 20 de desembre
Resultats electorals de Esplugues a les generals del passat 20 de desembre

Chacón no guanya a la seva ciutat natal

Carme Chacón era la única cap de llista nascuda al territori; en concret, a Esplugues de Llobregat. Com no podia ser d’altra manera, socialista, com el Baix Llobregat, tradicionalment conegut com a cinturó roig.

No ha estat suficient el seu CV ni els seus antics càrrecs com a ministra per a atraure els seus veïns.


Igual que tota la comarca comença a ser multicolor, Esplugues es va tenyir de morat a les darreres eleccions generals amb més de 7.000 vots a favor de En Comú Podem. Tot i ser una de les ciutats socialistes per antonomàsia, també es va sumar al carro de Pablo Iglesias o, fins i tot, al carro del ‘dret a decidir’. Cal recordar que el Govern local està format per la coalició entre PSC i CDC i, per tant, és evident que hi ha una sensibilitat en favor del dret a decidir, al qual ha renunciat el PSOE i el PSC de Chacón. De fet, Junts pel Sí va obtenir el passat 27-S 6.403 vots, només 80 menys que Ciutadans, primera força.

En aquesta ocasió, el moviment taronja endarrereix, com a la resta de territoris, després de perdre 2.200 vots, el que li deixa com a tercera força de la ciutat. També, això sí, per davant del Partit Popular, tot i que per només 1,4 punts percentuals. Per sota, ERC i Democràcia i Llibertat que, amb un 8,7% i un 7,7%, respectivament, tanquen la llista. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios