www.elllobregat.com
El Govern manté el suport a l’esport escolar català

El Govern manté el suport a l’esport escolar català

martes 26 de enero de 2016, 06:26h
L’executiu destina 420.000 euros a la UCEC per acostar la pràctica esportiva al màxim d’infants i adolescents. L’ajuda econòmica permetrà optimitzar recursos amb l’objectiu que l’esport escolar arribi al màxim nombre d’infants i joves

El Govern ha aprovat destinar una subvenció de 420.000 euros a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) per donar suport a l’activitat de l’esport escolar del país i als aspectes comuns dels consells esportius agrupats en aquesta entitat. Amb aquest ajut, que es vehicularà mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE) i que també finançarà les activitats formatives i de promoció de la UCEC durant l’any 2015, es vol potenciar el desenvolupament del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, amb els programes dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), impulsats per Generalitat amb la col·laboració de la UCEC.

La subvenció ha de permetre també optimitzar recursos per tal que l’esport escolar pugui arribar al màxim nombre d’infants i adolescents de Catalunya, especialment aquells/es amb unes condicions socioeconòmiques més vulnerables. L’aportació del Govern s’articularà a través d’un conveni entre les dues parts, en el marc del qual el CCE i la UCEC promouran conjuntament un model d’esport en edat escolar basat en els valors educatius de l’esport, el foment dels hàbits saludables i la introducció progressiva d’una oferta poliesportiva destinada a les etapes d’iniciació esportiva.

Esport amb valors
Entre les línies d’actuació d’aquest model, destaca un projecte pilot per implementar un programa de valors dins dels JEEC, sota els criteris consensuats amb el CCE i la seva acreditació formal. Això implica formular un nou sistema de puntuació i classificació dels JEEC, que integri indicadors referits a valors i comportaments dels participants i altres agents implicats, i iniciar l’experiència pilot en un mínim del 50% dels consells esportius de Catalunya, a tot el país, i en un mínim d’una categoria i d’una tipologia d’esport.

Altres eixos d’actuació per incrementar la pràctica de l’esport escolar al país són estructurar als consells esportius una oferta poliesportiva dins dels JEEC, a nivell comarcal, en les etapes d’iniciació esportiva; organitzar les finals territorials i nacionals d’aquests Jocs, amb la participació dels Consells Esportius; donar suport a l’Escola Catalana de l’Esport i les Representacions Territorials de la Secretaria General de l’Esport en el desplegament de la formació dels dinamitzadors poliesportius, i col·laborar en la institucionalització de la figura del tutor de joc, per donar un perfil educatiu i didàctic a l’àrbitre i/o jutge dels JEEC, i finalment, ajudar a visualitzar la importància i a promoure la pràctica de l’activitat fisicoesportiva regular per a l’adquisició d’hàbits saludables dels infants, adolescents i joves mitjançant la implementació d’un programa pilot de foment dels hàbits saludables dins dels programes dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i del PCEE.

Properament, la Secretaria General de l’Esport també publicarà la convocatòria pública de subvencions per a les activitats esportives que portin a terme els 45 consells esportius durant el curs 2015-16, a través de la qual s’implementen a tot el país els programes institucionals de l’esport escolar. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios