www.elllobregat.com
L’Àrea Metropolitana de Barcelona impulsa les inversions
Ampliar

L’Àrea Metropolitana de Barcelona impulsa les inversions

jueves 28 de enero de 2016, 12:12h
El pressupost per inversions durant el mandat 2016-2019 serà de quasi 270 milions d'euros, un 17,8% més que a l'anterior legislatura

Una de les partides pressupostàries més importants i que més han estat paralitzades a nivell local per la crisis ha estat, indubtablement, les Inversions. En aquest context de dificultat per portar endavant grans inversions, els ajuntaments del territori tindran el notable impuls de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que tot just acaba d’aprovar el seu Pla d’inversions metropolità 2016-2019 (PIM) i que xifra en 269,66 milions d’euros la partida econòmica per aquest mandat.

Aquest pressupost representa un increment quantitatiu de 40 milions d’euros respecte a l’anterior legislatura, és a dir, un 17,8% més. El Pla permetrà finançar noves inversions en espais naturals, públics, infraestructures i equipaments dels 35 ajuntaments de la zona metropolitana (Barcelona tindrà el seu pla específic), que a partir d’acords bilaterals amb el Govern de l’AMB concretaran les diferents actuacions.

A grans trets, el denominat PIM s’estructura en quatre grans programes: Programa d’actuacions de millora urbana i social, dotat amb 144,6 milions d’euros, que permetrà finançar de manera parcial o total les obres i intervencions que lideren els ajuntaments, així com altres mesures d’emergència social; Programa d’actuacions de cohesió territorial, dotat amb 100 milions d’euros per millores d’equipaments, espais públics i infraestructures; Programa d’actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG), dotat de 15 milions d’euros, per invertir sobretot en els espais fluvials del Llobregat i el Besòs; i, per últim, Projectes i assistència tècnica (10 milions d’euros).

Per fer-nos una idea de la quantitat aproximada que correspondrà als municipis, L’Hospitalet de Llobregat rebrà més de 30 milions d’euros, la que més, òbviament, per les seves dimensions. Serà el doble que ciutats com Cornellà (15 milions d’euros) o Sant Boi (14 milions d’euros), les més poblades del Baix Llobregat. D’altra banda, els municipis que obtindran una quantia més reduïda seran Torrelles de Llobregat (794.934,87 euros), Sant Climent (783.610,87 euros) i La Palma de Cervelló (615.543,51).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios