www.elllobregat.com
Els treballadors d'Abantia donen a Sant Boi continuitat a la manifestació que es va organitzar als centres de Tarragona el 27 de gener
Ampliar
Els treballadors d'Abantia donen a Sant Boi continuitat a la manifestació que es va organitzar als centres de Tarragona el 27 de gener (Foto: CCOO Indústria de Catalunya)

Els treballadors d’Abantia, amb seu a Sant Boi, diuen prou a l’impagament de les nòmines

martes 02 de febrero de 2016, 11:18h

La plantilla reclama el pagament de les pagues extres de desembre de 2014, juny de 2015, així com part de la nòmina d’aquest desembre

La plantilla d’Abantia Industrial de Barcelona ha dit avui prou. Per l’endarreriment en el pagament de les nòmines i per l’incompliment sistemàtic dels compromisos adquirits, segons la secció d’Indústria de Catalunya de Comissions Obreres, els treballadors dels centres de treball de la multinacional amb seu a Sant Boi s’han manifestat aquest matí exigint el deute pendent.

En concret, els treballadors reclamen el pagament de les pagues extres de desembre de 2014 i juny de 2015, situació que ha arribat a ser insostenible després de l’endarreriment continuat de les nòmines i l’impagament de part del sou en el cas del mes de desembre. La situació, doncs, sembla que empitjora amb el fraccionament de les nòmines, el que ha portat a la plantilla a sortir al carrer després que la reunió de la setmana passada acabés sense acord entre les parts, ja que la direcció demanava temps sense donar, però, cap garantia de solucionar el problema.

Així, el passat 27 de gener es va donar la primera vaga als centres de Tarragona i avui donen el salt als centres de Barcelona, el que afectarà a les oficines de Sant Boi, com dèiem, però també a les instal·lacions d’Inovyn-Solvay de Martorell i a les de Gas Natural de Sant Adrià de Besòs. En tots tres casos, es reclama el pagament del deute pendent, així com donar solució a la situació, més encara, segons denuncia CCOO, si els clients de l’empresa estam pagant puntualment a Abantia. En aquest sentit, CCOO-Indústria ha demanat a aquests clients intercedir en el conflicte perquè la direcció pagui als seus treballadors.

La multinacional Abantia es tracta d’un grup internacional especialitzat en solucions integrals d’enginyeria aplicada. Actualmente, té una forta presència a nivell internacional, sobretot, a països de l’Amèrica Llatina i del Orient Mitjà, com Qatar o Abu Dhabi. Amb tot, Abantia pateix una situació econòmica greu que va explotar a meitat del mes de desembre quan el grup, controlat majoritàriament per les famílies Boada i Gummà, va presentar el preconcurs d’acreedors amb uns deutes d’uns 140 milions d’euros. D’aquesta manera, la idea de la direcció era guanyar temps per aconseguir l’entrada de nous inversors i acabar aviat amb aquesta fase de preconcurs. De moment, però, el problema dels impagaments als treballadors es manté.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios