www.elllobregat.com
Cornellà contracta una dotzena de professors dins dels Plans Locals d’Ocupació

Cornellà contracta una dotzena de professors dins dels Plans Locals d’Ocupació

martes 02 de febrero de 2016, 19:46h
En total, un centenar de persones en situació d’atur de llarga durada s’han beneficiat d’aquests plans que preveuen doblar aquesta xifra durant l’any 2016

L’educació i la qualitat de l’ensenyament continua en l’agenda política com demostra la convocatòria de vaga que hi ha per aquest dijous a les portes de Serveis Territorials, a Sant Feliu de Llobregat, per denunciar el tancament d’una vintena de línies de P3. Dies enrere, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, donava a conèixer -a la seva ja tradicional conferència anual- la intenció de contractar personal docent per reforçar les classes d’anglès tot i no tenir competències. I, en aquesta línia, segons hem pogut saber avui, l’Ajuntament de Cornellà ha contractat a dotze professors que estaven en situació d’atur de llarga durada dins dels Plans Locals d’Ocupació.

D’aquesta manera, tot i que en principi és una competència autonòmica, el Govern local vol prioritzar l’àmbit educatiu per tal de reduir el fracàs escolar i atendre a les necessitats de l’alumnat. Els dotze professors recolzaran l’estudi assistit a les escoles i instituts per a aquells alumnes amb dificultats per a fer un seguiment educatiu òptim i que, per la situació de vulnerabilitat de les famílies, no poden fer front, per exemple, a classes de repàs o a altres activitats extraescolars. Així, els alumnes podran millorar el seu rendiment i millorar la integració dins de l’aula. D’altra banda, per donar suport a l’ensenyament de llengües, s’han contractat dos docents per recolzar la comunitat educativa de l’Escola Oficial d’Idiomes.

L’educació no és, però, l’únic sector beneficiat dels Plans Locals d’Ocupació. L’Ajuntament ha contractat un total de cent persones, com dèiem, en situació de vulnerabilitat o d’atur de llarga durada, per desenvolupar tasques d’agents cívics a prop de centres educatius –amb tasques d’informació, sensibilització i pedagogia- o altres perfils més habituals com els llocs de manteniment de l’espai públic, considerada també, una prioritat pel consistori.

Amb aquestes contractacions, el Govern local manté el paquet de mesures de suport per dinamitzar el mercat laboral local i dóna continuïtat a les contractacions del mandat anterior que, després d’una inversió de 6 milions d’euros (2012-2015) va permetre crear un miler de llocs de treball. En aquest sentit, per aquest 2016, que ja ha donat feina a un centenar de persones, es pretén doblar la xifra al final de l’exercici, fins arribar als 200 llocs de treball.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios