www.elllobregat.com
El Baix Llobregat compta amb 7.091 treballadors més que al gener de l’any passat
Ampliar

El Baix Llobregat compta amb 7.091 treballadors més que al gener de l’any passat

miércoles 03 de febrero de 2016, 10:08h

El repunt habitual de l’atur després de la campanya nadalenca és inferior al que es va donar al gener de 2015

Primer informe de l’any sobre l’evolució de l’atur al territori que arriba amb bones notícies, tot i l’increment lleuger de les seves xifres, com és habitual, en aquest mes de gener després de la campanya nadalenca. El Baix Llobregat acaba gener amb 370 persones més a l’atur, un repunt que és notablement inferior al de l’any passat quan 467 treballadors van perdre la seva feina. Part d’aquest atur es deu a les 311 persones que es queden sense treball a les grans ciutats com Sant Boi (178) i El Prat (133), grans ciutats on el sector serveis i hoteler es de gran importància amb infraestructures com l’Aeroport que aporta un volum extra de treball en la seva dinàmica pròpia, però també a nivell comercial.

Pel que fa la resta, variacions significatives i, per tant, positives tenint en compte que aquest mes de gener sempre és un mes dolent en aquestes estadístiques d’ocupació. Sobte, de fet, com manté el tipus Cornellà, només amb un increment de 34 aturats respecte al mes de desembre, Castelldefels (+24) o Gavà (34), també grans ciutats. Excel·lent, en aquest sentit, les dades de Martorell (-53 aturats) o Viladecans (-6 aturats), tot i ser el tercer municipi amb més població del territori.

Si aquestes xifres es reben, doncs, com a positives, és excel·lent la variació interanual en comparació amb el mes de gener de 2015, quan l’atur era de 62.787 persones. Un any més tard, el Baix Llobregat es situa als 55.696 aturats, una reducció de 7.091 persones que ara tenen feina. En aquest sentit, aquesta millora del 11,29% de les xifres d’atur estan lleugerament per sobre de la mitjana de la demarcació de Barcelona (11,23%) i de Catalunya (11,10%).

Part de la culpa la tenen, efectivament, la millora de les grans ciutats que, a nivell quantitatiu, suposen una millora important com és el cas de Sant Boi que dóna feina a quasi un miler més de treballadors respecte l’any anterior. D’altra banda, és meritòria la millora de municipis com Sant Vicenç dels Horts que, abans de tancar el 2014, era clarament el municipi amb més atur, amb taxes per sobre del 20 i 21%. Ja al gener de 2015 va baixar d’aquest llindar percentual i ara ha aconseguit situar-se per sota del 19% compartint zona vermella de la taula amb municipis com Martorell o Esparreguera. En la zona verda de la llista, Sant Desvern continua sent el municipi clarament amb menys atur amb una taxa del 9%, seguit de petits municipis com Begues o Santa Coloma de Cervelló.

Pel que fa la ciutat de L’Hospitalet, l’atur reflecteix la mateixa semblant que el nostre territori i, de fet, que la resta de Catalunya i d’Espanya, un augment inferior que a la resta d’anys. En concret, la segona ciutat de Catalunya tanca el mes de gener amb 288 aturats més (l’any 2015 van ser 328), el que deixa un total de 19.233 persones sense feina. Pel que fa la variació absoluta interanual, L’Hospitalet ha donat feina en aquest any a 2.471 persones, aconseguint baixar del llindar dels 20.000 aturats. De fet, al mes de desembre es va aconseguir estar per sota dels 19.000, barrera que segur es tornarà a trencar als pròxims mesos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios