www.elllobregat.com
Abantia presenta un concurs de creditors
Ampliar

Abantia presenta un concurs de creditors

Per CatalunyaPress.cat

jueves 11 de febrero de 2016, 10:28h
El grup d'enginyeria aplicada Abantia, amb seu a Barcelona, ha presentat aquest dimecres un concurs de creditors. Ho ha fet després que el 18 de desembre comuniqués el preconcurs i després d'esgotar el termini per arribar a un acord amb els creditors.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, el grup ha presentat concurs voluntari per a la matriu i 6 filials, i ha explicat que la situació és conseqüència, entre altres factors, de les modificacions normatives en el sector de les energies renovables, "que han perjudicat la caixa i el patrimoni de la companyia".

Així mateix, ha fet referència a la caiguda del mercat en general a Espanya com a conseqüència de la crisi, i ha indicat que l'empresa d'origen basc Dominion --integrat en el grup CIE Automotive-- ha presentat una oferta per adquirir les unitats productives de la major part del negoci d'Abantia.

Segons Abantia, Dominion preveu assumir els treballadors adscrits a les unitats productives d'Instal·lacions, Manteniment, Industrial i Energies Renovables, el que suposa més d'un 70% de la plantilla, formada per 1.500 treballadors.

L'oferta de Dominion preveu una injecció de finançament d'almenys 25 milions d'euros, el que garanteix el manteniment en el mitjà i llarg termini de les activitats i l'ocupació assumit.

A partir d'ara haurà de ser analitzada i aprovada pel JUZGADO al qual correspongui la tramitació del concurs, la qual cosa s'espera que passi en les pròximes setmanes.

La companyia barcelonina ha assegurat que l'oferta de Dominion permet assegurar el futur dels negocis, ja que garanteix el manteniment de la majoria de les activitats i dels llocs de treball.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
4 comentarios