www.elllobregat.com
Els treballadors d’Autobusos de TMB amplien la vaga al Mobile World Congress
Ampliar

Els treballadors d’Autobusos de TMB amplien la vaga al Mobile World Congress

viernes 12 de febrero de 2016, 10:08h

El comitè de vaga ha decidir mantenir la convocatòria entre els dies 15 i 19 de febrer i afegeix dues jornades que coincidiran amb el congrés de telefonia

Amb tres objectius fonamentals; a saber, frenar la privatització dels Serveis Públics, acabar amb la contractació precària i recuperar el poder adquisitiu de la plantilla, els treballadors d’Autobusos de TMB han decidit mantenir la convocatòria de vaga del 15 al 19 de febrer, a més d’afegir dues noves jornades, amb aturades de dues hores per torn, els dies 23 i 25 de febrer, just durant la celebració del Mobile World Congress.

Aquesta és la mesura de pressió del Comitè de Vaga en resposta, segons expliquen, a la negativa de la Direcció de TMB a negociar la plataforma reivindicativa aprovada per l’assemblea de la plantilla d’autobusos la setmana passada, on van participar prop de 900 treballadors. Una resposta que arriba després de la trobada entre el Comitè de Vaga i TMB que tenia l’objectiu de desbloquejar el conflicte, però que ha acabat, òbviament, sense èxit.

El Comitè de Vaga està format pels sindicats CGT, COS, ACTUB, USOC, PSA i CNT, majoritaris entre el col·lectiu de conductors d’Autobusos de TMB. Cal matisar-ho, perquè precisament aquest Comitè està en contra del segon preacord sobre el nou conveni col·lectiu assolit per la direcció de TMB amb CCOO i UGT. Segons el Comitè argumenten que el nou convenir perpetua les situacions de precarietat laboral que actualment pateixen, segons ells, més de 200 conductors; blinda els sous i beneficis socials que encara gaudeixen directius i els anomenats “fora conveni”; i perquè no garanteix, en cas de l’ampliació del Tramvia a la Diagonal, el manteniment dels llocs de treball ni del servei que actualment es presta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios