www.elllobregat.com
L’Hospitalet, en contra del que passa al Baix, mantindrà o augmentarà les línies de P3

L’Hospitalet, en contra del que passa al Baix, mantindrà o augmentarà les línies de P3

L’Escola Pere Lliscart comptarà segurament amb un grup més per donar resposta a la demanda al nord de la ciutat. La ciutat comptarà amb un total de 52 grups, els quals han tingut durant aquest curs una taxa de 96% d’ocupació

Després de l’episodi viscut a finals d’any sobre les beques menjador, el debat educatiu ha voltat sobre la necessitat o no d’eliminar grups de P3 a les escoles públiques del Baix Llobregat per la reducció de la natalitat fa tres anys. Mentre que al nostre territori, la tendència serà, sembla ser, la de reduir grups tot i la protesta ciutadana, a L’Hospitalet apunta que serà tot el contrari.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han acordat, a la reunió de la Taula Mixta de Planificació, el manteniment de l’oferta educativa d’aquests grups de P3 pel pròxim curs 2016-2017. De fet, si algun canvi hi haurà serà a l’alça amb l’increment d’un grup a l’Escola Pere Lliscart entre els barris de Collblanc, La Florida i Pubilla Cases, degut al manteniment de la natalitat i al gran volum d’alumnes en aquesta zona nord de la ciutat.

En total, doncs, l’oferta total per aquesta franja d’edat serà de 52 grups de P3, el mateix que el que ofereix actualment l’escola pública de L’Hospitalet, amb una taxa d’ocupació del 96%. D’altra banda, l’oferta de l’escola concertada serà novament de 39 grups, dels quals ha omplert 37. En aquest mateix sentit, L’Hospitalet també comptarà amb els mateixos grups d’ESO (Educació Secundària Obligatòria).

D’aquesta manera, davant el debat que es viu al nostre territori, L’Hospitalet s’assegura l’oferta educativa i no descarta nous grups tant de P3 com de P4, que dependran del nombre d’inscrits, i que donaran resposta a l’arribada constant de nous alumnes a la ciutat. Per donar a conèixer tota la informació educativa i municipal, a més de les jornades de portes obertes habituals, l’Ajuntament farà arribar a les 5.000 famílies de la ciutat que tenen fills de 3 i de 12 anys i que, per tant, inicien cicle, una Guia dels centres educatius de L’Hospitalet, amb tot el necessari. A falta de les dates oficials, s’estima que la preinscripció serà tot just després de la Setmana Santa. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios