www.elllobregat.com
Sant Boi es fixa en el horitzó l’any 2030 per reduir un 40% les emissions de CO2
Ampliar

Sant Boi es fixa en el horitzó l’any 2030 per reduir un 40% les emissions de CO2

miércoles 24 de febrero de 2016, 17:24h

El Ple Municipal aprova una declaració institucional per enfortir el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic

Després de l’hivern més calorós registrat a Barcelona i la seva zona metropolitana, després de tres mesos sense ploure ni una gota i amb el Congrés sobre el Canvi Climàtic celebrat en el rerefons a París, la qüestió mediambiental havia de guanyar un pes primordial en aquesta entrada d’any. En aquest sentit, la possible afectació que es podia donar al territori l’any 2100 va ocupar la portada del número de gener de El Llobregat, just dies abans que el Govern de la Generalitat presentés el seu primer projecte de Llei centrat en el Canvi Climàtic i, en paral·lel, just quan el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, presentava la seva proposta de restringir la circulació als vehicles més contaminants a l’àmbit metropolità.

És evident que no hi ha marxa enrere en aquesta qüestió que demana mesures valentes i no de mitges tintes i, en aquest sentit, els ajuntaments hauran de fer els seus particulars esforços per fer minvar la contaminació. Entre els primers ajuntaments en adoptar un compromís notable trobem el de Sant Boi que, per unanimitat del Ple Municipal, ha presentat una declaració institucional per reduir un 40% les seves emissions de CO2 (Diòxid de Carboni) d’aquí a l’any 2030.

Amb aquest horitzó, la declaració expressa fermament l’adhesió als objectius plantejats recentment per acords internacionals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, l’Acord i Declaració de París (amb 195 països signants) i el nou Pacte dels alcaldes sobre el clima i l’energia a la Unió Europea.

Tot i aquest pas que Sant Boi fa endavant, val a dir que a finals de l’any 2012, la ciutat ja havia assolit l’objectiu de reducció d’emissions que s’havia plantejat per l’any 2020, gràcies, segons fonts municipals, a les mesures previstes en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Sant Boi (PAES). En aquest sentit, es va focalitzar l’actuació en la millora de l’eficiència energètica a les llars i als edificis públics, a més de campanyes de conscienciació per generar menys residus.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios