www.elllobregat.com
Torrelles de Llobregat fa pinya contra una antena telefònica al costat d’una escola
Ampliar

Torrelles de Llobregat fa pinya contra una antena telefònica al costat d’una escola

lunes 29 de febrero de 2016, 17:43h

La Llei de Telecomunicacions del 2014 suma un nou episodi de protesta al nostre territori després de col·locar una antena al davant de l’Escola de Sant Martí

L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Sant Martí de Torrelles de Llobregat, la pròpia escola i l’Ajuntament s’han mobilitzat avui a les portes del centre educatiu per demanar la retirada d’una antena de telefonia mòbil que la companyia Vodafone va instal·lar durant el Pont de la Puríssima. De nou, un episodi de protesta contra aquest tipus d’infraestructura que les grans companyies col·loquen amb total impunitat gràcies a la nova Llei General de Telecomunicacions aprovada pel Partit Popular al 2014 amb la qual es deixa sense veu a qualsevol administració, entre ells, els Ajuntaments: “La Llei General de Telecomunicacions és realment dramàtica pels Ajuntaments, sobretot, pels petits que ens veiem incapaços de respondre davant les grans companyies, perquè ells decideixen col·locar l’antena on ells creuen convenient”, ha dit l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, en declaracions a la Televisió de Catalunya.

Segons Puig, l’antena no compleix el Pla General d’Ordenació Municipal de Torrelles i, a més, té l’afegit d’estar col·locada a només un centenar de metres de l’Escola Sant Martí. En aquest sentit, ja van tenir un intent just l’any 2014 abans d’aprovar-se la nova Llei de Telecomunicacions. Aleshores, l’Ajuntament va poder paralitzar aquesta infraestructura. Ara en canvi, com qui diu, de la nit al dia, es van trobar l’antena al solar en front del col·legi i no poden fer res perquè la nova llei ampara a les grans empreses.

Pel que fa l’Ampa i l’escola, al·leguen que, segons estudis i informes, aquestes antenes poden generar perjudicis de salut en la població. Amb més motiu, doncs, defensen la retirada d’aquesta infraestructura de la companyia Vodafone, que podria afectar a 400 alumnes del centre.

Aquest no és el primer cas de protesta que hi ha hagut al nostre territori des de l’aprovació de la nova Llei General de Telecomunicacions. A més de la nova antena de Torrelles, Viladecans i Sant Boi han tingut els seus casos particulars, en concret, als barris d’Alba-rosa i Marianao, respectivament.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios