www.elllobregat.com

El Baix Llobregat tindrà el seu espai interactiu propi

miércoles 02 de marzo de 2016, 10:12h

Els creadors del documental ‘El pati del darrere’ engeguen una campanya de micromecenatge per fer realitat un mapa interactiu sobre el Baix Llobregat amb el projecte denominat ‘Orgull de Baix’

Comparar la ribera del riu Besós i la del Llobregat és la millor prova de la lluita que durant dècades s’ha portat a terme de manera conjunta per diferents actors individuals i col·lectius, sobretot, pel manteniment de l’esperit agrícola, però, també, en termes generals, amb l’esperit comarcal com a bandera. Aquesta bandera baixllobregatina que dóna sentit a aquesta capçalera, El Llobregat, i que compartim, suma un nou rellevista en la cursa per posar en valor el nostre territori, el gran desconegut.

Dels creadors del documental ‘El pati del darrere’, presentat públicament al programa de TV3, Sense Ficció, ara comença a caminar el projecte ‘Orgull de Baix’, una versió web i interactiva del documental i, per tant, del territori que té com a objectiu sumar els diferents actius comarcals amb una clara vocació participativa i així “reivindicar i posar en valor aquest territori per a l’equilibri i la sostenibilitat de la vida dels gairebé cinc milions de persones que transiten diàriament per l’àrea metropolitana, i ajudar a protegir-lo”.

En aquest sentit, ‘Orgull de Baix’ és una excel·lent extensió de la pel·lícula que “descobreix la bellesa i el paisatge d’una comarca molt desconeguda i sovint menyspreada, que viu en lluita constant per la preservació dels seus recursos naturals enfront la pressió immobiliària, l’amenaça de requalificacions i la necessitat constant de creixement i d’infraestructures de la ciutat de Barcelona, que té al costat”. Així ho recull Al Pati Produccions a la seva presentació de la campanya de micromecenatge (http://www.verkami.com/projects/14104-orgull-de-baix) que avui han encetat amb aquest vídeo promocional en el què col·labora El Llobregat.

Tal i com es pot apreciar a les primeres imatges de la web (http://www.orgulldebaix.cat/es/), es tracta d’un projecte únic i innovador -amb la tecnologia 3D integrada- i que estarà obert a tothom: “El mapa es podrà navegar, explorant el paisatge i la riquesa de la comarca des de l’ordinador, el tablet o el mòbil. Dins el mapa hi haurà peces de vídeo retratant diferents racons de la comarca. Els visitants podran descobrir-les i comentar-les, i també col·laborar en el relat amb fotografies i pel·lícules fetes per ells que ajudin a completar el mapa de la comarca”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios