www.elllobregat.com
L’Hospitalet reconeix l’antic comerç
Ampliar

L’Hospitalet reconeix l’antic comerç

lunes 07 de marzo de 2016, 19:11h

Fins a 52 establiments, alguns fundats als anys 30 i 40, seran aquest vespre guardonats

Matalasseria Montañés, Joieria Palau, Bar Galicia o l’Apeaderom a El Centre, Sant Josep i Sanfeliu; Mobles Occident, Lámparas Sanvicens o Los Pajaritos a Collblanc-La Torrassa; la Bodega Montferry de Santa Eulàlia, la de l’Ermita a Bellvitge o Calçats Adelaira, la Xarcuteria J. Porredón o la Ferreteria Machado a La Florida, Pubilla Cases i Can Serra. Són només alguns dels exemples de comerços de tota la vida de la ciutat de L’Hospitalet. L’antic comerç rebrà avui el reconeixement per part de l’Ajuntament per la seva capacitat de mantenir viu l’esperit comercial generació en generació tot i les dificultats òbvies d’una xarxa comercial inherent a la ciutat de L’Hospitalet i que forma part de la seva història.

En total, fins a 52 establiments, alguns fundats a la dècada dels trenta i quaranta, seran guardonats aquest vespre al Teatre Joventut en un acte que comptarà amb la màxima representació política de la ciutat. L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, presidirà l’acte acompanyada del primer tinent d’alcalde, Francesc J. Belver, i de la regidora de Comerç i Drets dels Consumidors, M. Ángeles Sariñena. D’aquesta manera, es vol premiar la continuïtat generacional que s’ha sabut adaptar als canvis socials i demogràfics de la ciutat, factors que no han estat suficient per acabar abaixar la persiana d’aquests establiments d’abans de l’any 1969. És el cas de Mobles Occident, fundat a 1933, mentre que a les dècades següents proliferarien tot un seguir de comerços més que encara perduren.

En aquest sentit, l’Ajuntament entregarà dues mencions especials; en concret, una al president del Mercat de Santa Eulàlia, Lluís Murlà, pel seu activisme al capdavant dels mercats on ha dut a terme activitats dinamitzadores; i dos, a Mireia López Ferré, presidenta de l’Associació de Comerciants de Santa Eulàlia, des d’on impulsa activitats i projectes innovadors per afavorir el comerç del barri.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios