www.elllobregat.com
Sant Boi estrena 36 horts urbans amb finalitats socials
Ampliar

Sant Boi estrena 36 horts urbans amb finalitats socials

lunes 14 de marzo de 2016, 09:54h

El nou projecte ha estat dissenyat i finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha rebut el suport de l'Ajuntament amb la cessió dels terrenys

Anys enrere, diferents ciutats del territori van engegar iniciatives per habilitar i posar a disposició de la ciutadania horts municipals lúdics que permetien un ús agrícola en un petit espai urbà. Ara, tot just dos anys després de la inauguració dels horts socials de Can Buxeres de L'Hospitalet, la tendència va més enllà amb una via social molt interresant. Sant Boi ha estrenat, en aquest sentit, 36 parcel·les d'horts urbans comunitaris amb finalitats socials.

Ubicats entre la carretera de Sant Boi a Sant Climent de Llobregat, els horts s'entenen com a una oportunitat per habilitar espais agrícoles amb caràcter social en els entorns urbans de la conca del riu Llobregat. “Treballem en un hort destinat a persones en risc d'exclusió social amb un doble objectiu: la producció pròpia d'aliments de quilòmetre zero i la capacitació tècnica dels ciutadans que s'incorporin al programa”, expliquen fonts oficials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La iniciativa, dissenyada i finançada per l'AMB (en el marc del programa mediterrani SIDIG-MED, amb el suport de l'Ajuntament, que ha cedit els terrenys, té així el doble objectiu de crear un espai de relació i participació que doni suport a les persones de tota la ciutat.

Engegat el projecte, la Fundació Marianao ha rebut la concessió per a gestionar l'espai propi de les 36 parcel·les de terreny, així com les instal·lacions annexes, que ocupen una mitja hectàrea aproximadament. Pel que l'assignació dels horts, s'ha fet una triple divisió i, de moment, s'ha assignat un terç de les parcel·les a ciutadans inscrits en els serveis socials municipals; un altre terç a ciutadans del municipi -per sorteig-; i un últim terç a entitats i associacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios