www.elllobregat.com
El sindicat Manos Limpias denuncia a l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, per prohibir la processó de legionaris
Ampliar

El sindicat Manos Limpias denuncia a l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, per prohibir la processó de legionaris

lunes 21 de marzo de 2016, 18:43h

L’associació espanyola que representa a treballadors públics considera que hi ha delicte contra els drets i les llibertats fonamentals

La prohibició per part de l’Ajuntament de L’Hospitalet de la processó de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona els costarà, de moment, dos disgustos. El primer té a veure amb que la prohibició del Govern local no els servirà, sembla ser, per evitar aquesta marxa de legionaris per la ciutat, ja que faran servir la modalitat de la manifestació per poder recórrer els carrers de la segona ciutat més important de Catalunya. I segon, perquè encara hauran de donar explicacions als jutjats.

El sindicat Manos Limpias, associació que representa a una part de treballadors públics i que està considerada com a entitat ultraconservadora, ha denunciat a l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, per prohibir la processó de la Germandat, segons el col·lectiu, per presumptes delictes contra els drets i les llibertats fonamentals. “Inciten a l’odi i a la discriminació”, han assegurat públicament.

La denúncia, que inclou a l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, i als seus regidors, afegeix, doncs, un episodi més en aquest debat que any rere any es dóna a alguns dels municipis per on els legionaris organitzen una processó.

En el cas particular de L’Hospitalet, tot va començar l’any 2014 quan el rector de l’esglèsia de la Immaculada Concepció de L’Hospitalet, Custodio Ballester, els va convidar a desfilar a tocar de la seva parròquia, al barri de Sant Feliu. Coneguda la notícia, el Govern local va decidir no autoritzar més processons el que va derivar en una marxa -a mode de manifestació- amb una pancarta que deia ‘Libres por manifestar nuestra fe’.

Aquest any novament L’Hospitalet no permetrà la processó i novament es veurà una manifestació amb els legionaris al darrere. En aquesta ocasió, però, la marxa es trasllada al Dijous Sant, això sí, al mateix espai: els carrers del barri de Sant Feliu, justament abans que Ballester exposi els Sants Oficis de la Immaculada Concepció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios