www.elllobregat.com
Mossos desarticula un grup criminal per assaltar violentament dones octogenàries a L’Hospitalet
Ampliar

Mossos desarticula un grup criminal per assaltar violentament dones octogenàries a L’Hospitalet

miércoles 30 de marzo de 2016, 10:39h

Una de les víctimes va morir tres setmanes després dels fets degut a les lesions provocades pels assaltants

Seleccionaven les dones, totes d’edats avançades i que vivien soles, es guanyaven la seva confiança fins a saber el seu domicili i un cop allà les abordaven de manera violenta per sostraure joies i altres objectes de valor. Aquest era el ‘modus operandi’ d’aquest grup criminal que Mossos d’Esquadra ha desarticulat a L’Hospitalet, ciutat on residien els presumptes agressors i on actuaven.

Segons fonts policials, es va procedir a la detenció de dues persones el passat 22 de març per sis presumptes robatoris violents, detinguts que estarien vinculats amb altres dues persones que ja estaven a presó per compliment de condemna després que no satisfessin una multa penal que els havien imposat judicialment. Dels quatre, doncs, tres ja estan a presó.

La investigació es remunta a un robatori violent que es va produir el passat 1 de desembre de 2015 a L’Hospitalet de Llobregat, del qual va tenir coneixement l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud. En aquest primer cas relacionat, un home es va trobar a la seva germana de 84 anys a terra, immobilitzada de peus i mans, amb diferents ferides i en estat de semiconsciència. La pis estava, segons Mossos d’Esquadra, regirat i amb la porta d’accés tancada de cop i amb les dues claus per dins. La víctima d’aquest primer episodi va morir tres setmanes després resultat de les greus lesions que va patir.

Un mes més tard, el 5 de gener, una nova víctima de 81 anys es va trobar, mentre dormia, que algú estava al domicili regirant la tauleta de nit. Davant el crit de la víctima en donar-se compte, l’assaltant no va dubtar en fer ús de la violència, fins i tot, amb diversos cops de puny.

En aquest punt de la investigació els agents van aconseguir identificar com a possibles autors dels dos assalts un grup de persones d’origen romanès veïns de l’Hospitalet de Llobregat. Paral·lelament, la investigació va confluir amb una altra que estaven duent a terme agents de la Unitat de Robatoris Violents de Barcelona que indagaven un grup de persones per diversos assalts de característiques similars a la localitat de Barcelona. Es dóna la circumstància que tant en els assalts d’Hospitalet com en els de Barcelona, les víctimes sempre eren dones d’edat avançada i amb mobilitat reduïda. En el moment en què els dos grups investigadors es van intercanviar la informació van concloure que es tractava del mateix grup criminal.

Els quatre fets que investigava la Unitat de Robatoris Violents de Barcelona s’havien produït entre el 29 de juliol de 2015 i el 21 de gener de 2016. Tots els robatoris seguien un mateix patró: la víctima era una dona d’entre 83 i 87 anys que vivia sola en un domicili del barri de Sants i que tenia un alt grau de vulnerabilitat derivat de la mobilitat reduïda o d’altres circumstàncies com la deficiència visual.

A partir de la informació recopilada pels investigadors en el decurs de les indagacions van poder determinar la presumpta autoria dels fets. La inspecció ocular realitzada en els domicilis de les víctimes per part dels agents de la policia científica va proporcionar nous elements per a la investigació. En aquest sentit, un dels factors clau va ser la verificació del positiu de les restes d’ADN d’un dels investigats trobades al pis de la víctima que va acabar morint.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios