www.elllobregat.com
El Baix es connectarà a Barcelona amb un carril bici d’aquí a un any

El Baix es connectarà a Barcelona amb un carril bici d’aquí a un any

miércoles 30 de marzo de 2016, 17:06h

La Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat l’adjudicació de les obres del nou carril bici que unirà Esplugues amb la ciutat comtal

L’eix continu de l’avinguda dels Països Catalans, d’Esplugues de Llobregat, i l’avinguda Diagonal de Barcelona comptaran, d’aquí a un any, amb un nou carril bici paral·lel que unirà el Baix Llobregat amb la ciutat comtal per aquesta porta metropolitana nord. La Junta de Govern de l’AMB ha aprovat l’adjudicació de l’obra a l’empresa Romero Gamero, S.A (ROGASA) per un import d’1.035.600 euros.

D’aquesta manera es crema una etapa més per fer realitat aquesta nova infraestructura verda, que incentivarà la mobilitat en bicicleta en aquesta zona a partir de l’abril de 2017, mes previst per a la finalització de l’obra. “Hem fet un altre pas endavant en un projecte que exemplifica els esforços de l’AMB en matèria de mobilitat: dotar els ciutadans d’infraestructures que facilitin l’ús de modes de transports sostenibles com la bicicleta, evitant així la contaminació del nostre aire, i que a més els permetin moure’s de manera ininterrompuda i segura des del Besós fins al Llobregat, tot travessant Barcelona”, ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Coneguda l’adjudicació, l’AMB la farà oficial definitivament el 26 d’abril, mentre que el 31 de maig està previst aprovar el pla de seguretat. Serà aleshores, al juny, quan s’iniciaran les obres, que no han de durar més de 10 mesos.

El projecte, que arriba a la seva fase final, s’integrarà amb un talús existent al marge de la calçada de la Ronda de Dalt, gran vial de connexió viària entre Barcelona i el Baix Llobregat, però, a la vegada, una gran dificultat per a unió del territori a peu o bicicleta. Amb aquest nou carril bici, doncs, es salta aquest mur històric de mobilitat per connectar els dos costats metropolitans que envolten Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios