www.elllobregat.com
Territori i Sostenibilitat aprovarà al juliol la remodelació de la Granvia fins al riu Llobregat
Ampliar

Territori i Sostenibilitat aprovarà al juliol la remodelació de la Granvia fins al riu Llobregat

viernes 08 de abril de 2016, 17:18h

El conseller Josep Rull confirma el compromís de la Generalitat per encetar la segona fase del PDU i mostra el seu suport a L’Hospitalet per fer front comú i reclamar a Foment el soterrament de la xarxa ferroviària

Ho va avançar el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, fa setmanes a la seva primera visita a L’Hospitalet, i ara queda confirmat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que aprovarà al juliol –de manera definitiva- el Pla director urbanístic (PDU) de la Granvia-Llobregat; és a dir, la segona fase de remodelació de la gran artèria sud de L’Hospitalet, que quedarà connectada fins el riu.

Així ho ha dit el conseller titular del Departament durant una visita a la segona ciutat de Catalunya, acompanyat amb l’alcaldessa Núria Marín, en motiu de la substitució d’unes fixacions d’un canvi d’agulles que el Departament està portant a terme a la L9 Sud del Metro i que estaven originant algunes vibracions a habitatges de la ciutat. “Tindrem les eines de planificació per poder actuar de forma intensa creant oportunitats, riquesa i llocs de treball i posant en valor un territori estratègic per al conjunt del país”, ha dit Rull. De la mateixa manera que ha expressat el Govern municipal des d’anys enrere, la Generalitat considera el projecte estratègic i, per tant, les dues administracions s’han alineat en una via de bona sintonia per portar endavant aquest projecte que expandirà fins el riu el que ja s’ha fet des d’Ildefons Cerdà fins a la Plaça Europa.

En aquest sentit, el PDU formalitzarà la transformació d’aproximadament un quilòmetre de la Granvia; amb 994.000 metres quadrats de superfície total, un 7,96% del terme municipal de la ciutat. D’altra banda, a grans trets, el PDU preveu la potenciació del clúster sanitari i biomèdic de la ciutat, així com la creació del gran parc de Can Trabal (més de 25 hectàrees), precisament, el gran motiu de queixa de bona part de la ciutadania que es manté en lluita per aturar el projecte i “salvar” l’únic espai natural que queda a la segona gran ciutat de Catalunya.

L’Hospitalet sense vies

En paral·lel a la remodelació de la Granvia, l’altre gran projecte i demanda del Govern municipal ha estat el soterrament de les vies que creuen la ciutat i el ja famós intercanviador de la Torrassa. El conseller Rull s’ha posat a la disposició de l’Ajuntament per fer front comú per reivindicar les millores en el sistema de Rodalies, competència de Foment: “Tenim un sistema de transport públic que té una vàlua però que és poc competitiu”. I per aquest motiu, Rull ha instat a “treballar plegats perquè el sistema de Rodalies sigui fiable a tot arreu”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios