www.elllobregat.com
30 milions d’euros per al foment de l’ocupació
Ampliar

30 milions d’euros per al foment de l’ocupació

miércoles 13 de abril de 2016, 05:56h
La Diputació de Barcelona presenta el primer programa complementari per l’ocupació del mandat 2016-2019. Més de dues terceres parts de la partida econòmica està dirigida a la contractació de persones amb risc d’exclusió social

Amb la voluntat de fomentar l’ocupació a tota la demarcació de Barcelona atenent, de manera específica, les necessitats dels col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió, la Diputació de Barcelona impulsa el nou programa complementari de foment de l’ocupació i de suport a la integració social, valorat en 30 milions d’euros.

El programa es posa en marxa «no com una acció d’urgència, sinó com un desplegament del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, l’eina principal que la Diputació posa a l’abast del territori», segons la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa.

Destinat a prop de 5.000 persones, el projecte no només proposa l’opció clàssica de generar llocs de treball sinó que també, segons Conesa, incorpora «una línia de formació» i «una altra de suport a empreses d’inserció sociolaboral, centres d’inserció i entitats del tercer sector perquè contractin persones de col·lectius especialment vulnerables».

Pel vicepresident primer de la corporació, Dionís Guiteras, aquest nou pla d’ocupació «és una rebolcada a la LRSAL», ja que «s’avança a una resolució del Tribunal Constitucional», donant «suport a les necessitats que tenen els municipis», independentment de les atribucions que els atorgui aquesta llei estatal.

Línies de suport
El programa està destinat als municipis de la demarcació i a les quatre entitats municipals descentralitzades i compta amb dues línies de suport. La primera, amb una dotació de 7,5 milions d’euros, incorpora els clàssics plans d’ocupació adreçats a aquelles persones inscrites als serveis d’ocupació i que estan en situació de vulnerabilitat.

També aposta per poder donar ocupabilitat i formar a les persones, i fer possible que els municipis col·laborin amb les empreses del territori facilitant els procediments de contractació.

La segona línia de suport té una dotació de 22,5 milions d’euros. Concebuda, principalment, per a les persones en risc d’exclusió social, aposta per la seva contractació per empreses d’inserció sociolaboral, centres d’inserció i entitats del tercer sector. En aquest sentit, també es treballa per a la contractació pròpia per part dels ajuntaments, a través dels equips de serveis socials municipals.

Distribució
Per distribuir aquests 30 milions d’euros entre els governs locals, la corporació ha tingut com a referència el nombre d’habitants (a gener del 2015) i la mitjana de persones aturades durant un període de sis mesos, per evitar l’estacionalitat de les dades de l’atur (d’agost del 2015 a gener del 2016).

Segons la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, el programa ofereix llibertat als contractadors i defensa l’autonomia local de cada ajuntament, ja que tindran «llibertat per fixar quantes persones vol contractar» i «autonomia per fixar quin és el salari», tot i que des de la Diputació es recomana un salari de 1.000 euros i un contracte mínim de sis mesos. Aprovat en el marc del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”, aquest nou programa també preveu una línia de suport específic als municipis de fins a 1.000 habitants, que comptaran amb l’assignació d’un import fix en el moment de calcular la distribució dels ajuts i tindran la possibilitat de demanar assistència tècnica i jurídica reforçada. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios