www.elllobregat.com
Sistema Arbitral de Consum: una garantia pels consumidors i un segell de qualitat per a les empreses

Sistema Arbitral de Consum: una garantia pels consumidors i un segell de qualitat per a les empreses

miércoles 13 de abril de 2016, 06:01h
L’arbitratge és un sistema voluntari, gratuït i senzill per resoldre conflictes entre un consumidor i una empresa, en el qual ambdues parts se sotmeten a un òrgan arbitral i es comprometen a acceptar la solució que aquest òrgan dicti en el laude arbitral.

El consumidor és qui inicia el procediment, amb la presentació de la sol·licitud d’arbitratge. Si l’empresa està adherida al Sistema Arbitral de Consum, es compromet a resoldre qualsevol reclamació a través de l’arbitratge de consum. En cas que no ho estigui, sempre pot acceptar l’arbitratge per a aquell cas concret.

L’entitat que s’encarrega de gestionar l’arbitratge de consum és la Junta Arbitral de Consum. A Catalunya n’hi ha una d’àmbit autonòmic, la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, de l’Agència Catalana del Consum, i vuit d’àmbit municipal a Barcelona, Badalona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Terrassa i Vilafranca del Penedès. Actualment, hi ha 7.870 empreses i establiments comercials adherits al sistema arbitral a Catalunya. El fet d’utilitzar el distintiu oficial d’adhesió a l’arbitratge, afegeix una garantia de qualitat als béns i serveis que ofereix una empresa i dóna una major credibilitat de cara als seus clients i permet fidelitzar-los. La majoria de les grans empreses de subministrament d’electricitat i d’aigua, així com de telecomunicacions, estan adherides al Sistema Arbitral de Consum. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios