www.elllobregat.com

Preservem la nostra història. Preservem Cal Trabal

Per Antoni Garcia - Portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de L’Hospitalet

viernes 15 de abril de 2016, 19:29h
Durant molts segles l’Hospitalet va ser un petit nucli agrari. No va ser fins al llarg del segle XIX que la nostra ciutat va experimentar una llarga etapa de creixement econòmic fomentant per la riquesa de la seva agricultura.

Un dels motius principals d’aquest creixement va ser la inauguració del Canal de la Infanta, que va proporcionar l’aigua necessària pel rec de les terres de la Marina.

La zona agrícola de la Marina de la nostra ciutat es va convertir en una de les zones més fèrtils del país, amb una àmplia oferta agrícola i una elevada producció.

Avui, però, d’aquell passat agrícola només ens queda Cal Trabal, que és la darrera zona agrícola de l’Hospitalet però també un important pulmó verd situat al barri de Bellvitge on trobem la majoria de la fauna i flora de la nostra ciutat.

Aquest darrer reducte agrícola del nostre passat històric forma part també de l’espai fluvial del Delta del Llobregat, on Cal Trabal té un paper important en la ruta migratòria d’aus.

Però ara mateix el seu futur és incert, amenaçat pel PDU de la Gran Via. Compartim la necessitat de soterrament de la Gran Via, però aquest projecte ha de ser compatible amb la preservació de Cal Trabal.

Entre tots hem de ser capaços fer possible la preservació d’aquesta darrera zona agrícola de la ciutat i la recuperació del patrimoni històric que hi ha en aquest espai, com és la masia de Can Masover, que es troba en molt mal estat.

Per aquest motiu des d’Esquerra sempre hem defensat que la darrera zona agrícola de la nostra ciutat es preservi i s’incorpori al Parc Agrari del Baix Llobregat i que, on ara el govern municipal té previst construir set torres, es construeixi un parc urbà que enllaci el Parc de Bellvitge, la zona agrícola i el riu Llobregat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios