www.elllobregat.com
Torrelles es mobilitza a la plaça Sant Jaume en miniatura per reubicar l’antena de telefonia mòbil
Ampliar

Torrelles es mobilitza a la plaça Sant Jaume en miniatura per reubicar l’antena de telefonia mòbil

lunes 18 de abril de 2016, 11:03h

La Comissió per la Reubicació de l’antena Vodafone parla “d’immobilisme” per part de Vodafone i els propietaris dels terrenys on actualment està l’antena i proposa tres noves ubicacions per allunyar la infraestructura de l’escola Sant Martí

“Tenim ubicacions alternatives, tenim la predisposició del poble, no hi ha cap conflicte d’interessos. Tots volem l’antena, però on toca”. Així de contundent es mostrava la portaveu de la Comissió per la reubicació de l’antena de Vodafone, Ainhoa Olza, durant el nou acte de protesta que l’AMPA del CEIP Sant Martí de Torrelles, amb el suport de bona part del poble, ha organitzat en un dels punts més coneguts de la vila: Catalunya en miniatura.

La plataforma ha ocupat la rèplica de la plaça Sant Jaume per demanar, novament, la reubicació de l’antena de Vodafone, actualment, instal·lada just davant de l’escola. La plataforma considera, amb el suport de diferents informes i resolucions internacionals, que l’antena és un perill per la salut dels gairebé 400 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys que van a aquest centre educatiu i que, per tant, cal buscar una nova ubicació.

En aquest punt, els portaveus de la comissió han insistit molt que no s’ha de treure l’antena del municipi i que no estan en contra de la tecnologia. Per aquest motiu, la portaveu de la comissió, Ainhoa Olza, ha proposat fins a tres ubicacions alternatives: diferents àrees de serveis de les que l’Ajuntament té a les zones d’urbanitzacions; a la zona del cementiri del poble o bé als camps privats que hi ha on “no molesti a ningú”.

D’altra banda, han demanat al Govern espanyol desenvolupar una nova legislació, “que garantitzi la salut de la població basant-se en els principis de Precaució i Prevenció i en el principi ALATA (mínima emissió tècnicament possible)”, així com implantar zones amb distàncies mínimes biosanitàries per a totes les fonts d’emissió, tant de baixa com d’alta freqüència.

Amb aquesta iniciativa que va aplegar al poble al voltant de la coneguda ‘Catalunya en miniatura’, el moviment contra l’antena suma una nova protesta des del mes de desembre, quan es va instal·lar –durant el Pont de la Puríssima- la infraestructura. “La pregunta és: tindran Vodafone i els propietaris dels terrenys la voluntat de trencar l’immobilisme per protegir la salut dels nostres nens i, de retruc, del nostre poble?”. De moment, continuen sense obtenir resposta. Per fer-se sentir, avui a les nou, la comissió tornarà a organitzar una cassolada al municipi baixllobregatí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios