www.elllobregat.com
L'Assat50 ha estat reconeguda per aquesta capçalera a la II edició dels Premis El Llobregat
Ampliar
L'Assat50 ha estat reconeguda per aquesta capçalera a la II edició dels Premis El Llobregat (Foto: Sergi Ramos)

L’Assat50 celebra a L’Hospitalet el II Congrés específic sobre aturats majors de 45 anys

martes 19 de abril de 2016, 17:07h

L’associació, recentment guardonada amb els Premis El Llobregat, centra el tema d’enguany en el valor de l’experiència

Amb el lema ‘+45: l’experiència és un valor; no t’ho perdis’, l’Associació d’aturats majors de 50 anys (Assat50) celebra demà a L’Hospitalet el seu segon Congrés específic per incentivar l’ocupació d’aquest col·lectiu que continua sense disminuir la seva taxa d’atur.

D’aquesta manera, l’entitat no només vol posar la problemàtica i el debat en l’agenda política –qüestió que ja han aconseguit- sinó que vol anar més enllà amb propostes concretes que facilitin l’ocupació entre les persones aturades amb aquestes edats. Per aquest motiu, les conclusions que es presentin al vespre s’enviaran als tres nivells importants de l’administració: l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat.

Serà a l’Auditori Barradas, en una jornada que durarà tot el dia amb nombroses taules rodones que tenen com eix vertebrador el valor de l’experiència. ‘Experiències pràctiques’, ‘La visió dels sindicats’, ‘Estat del Benestar: Impacte sobre persones aturades de més de 45 anys’, ‘Recursos cap a l’ocupació’, ‘El valor de l’experiència’, que moderarà el director de El Llobregat, Imanol Crespo, o ‘Bones pràctiques cap a la inserció laboral; atur de llarga durada’ són algunes de les propostes que es podran debatre gràcies a la participació de figures destacades com Rafael Ribó, Síndic de Greuges, Carlos Obeso, Antoni Bolinches, Carolina Gala, Rosaura Alastruey, Laura Rosillo, Rosa Andreu, entre d’altres. A més, la conferència inaugural anirà a càrrec de Valeriano Gómez Sánchez, ministre de Treball i immigració (2010-2011), secretari general d’ocupació (2004-2006) i, actualment, diputat al Congrés.

Com aperitiu de la jornada congressual, l’Assat50 –guardonada recentment per aquesta capçalera a la II Edició dels Premis El Llobregat- presenta avui l’obra de teatre 45 + L’Odissea, una iniciativa de Plàudite Teatre i l’entitat que transmet, a través del teatre, les situacions que han de patir els aturats majors de 45 anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios