www.elllobregat.com

La transparència de l’Ajuntament de Viladecans, una prioritat per Ciutadans

Per Carol Torres - Portaveu i responsable de comunicació de C's Viladecans

miércoles 04 de mayo de 2016, 10:00h

El Ple Municipal de Viladecans d’abril va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans en defensa d’un ajuntament més transparent.

Un dels eixos on es focalitzava el programa de Ciutadans a les darreres eleccions municipals de maig de 2015 va ser la transparència de les administracions públiques i, en particular, dels ajuntaments.

“Creiem que és necessari l’impuls d’una política més oberta, més transparent i accessible per tal d’afavorir la participació dels ciutadans i així puguin conèixer i valorar les decisions que els afecten, tot recuperant la confiança en els seus representants polítics”, ha explicat la portaveu de C’s a Viladecans, Carolina Torres.

En aquest sentit, C’s al Ple del mes d’abril ha presentat una moció per a que la informació de les webs municipals, tant a la web de l’Ajuntament com a les de les empreses municipals, s’inclogui atenent als 80 indicadors del l’ITA (Índex de Transparència dels Ajuntaments) de l’organització Transparència Internacional, organització no governamental, no partidista i sense ànim de lucre. Els 80 indicadors, mitjançant els quals avalua i qualifica aquesta organització la transparència dels ajuntaments, estan agrupats en sis àrees de transparència relacionades amb la informació sobre la corporació municipal (informació sobre càrrecs electes i personal, càrrecs de confiança, organització i patrimoni), la relació entre els ciutadans i l’ajuntament (atenció a la ciutadania i participació ciutadana), transparència econòmico-financera (informació del pressupost municipal, despeses i deute de l’ajuntament), transparència en les contractacions i costos dels serveis, transparència en matèria d’urbanisme, obres públiques i medi ambient (plans urbanístics, informació sobre anuncis i licitacions d’obres públiques) i, per últim, l’àrea d’indicadors de la Llei de transparència.

La portaveu de C’s al consistori Carolina Torres afirma que “els darrers estudis sobre la transparència dels ajuntaments, en base a l’aplicació de la Llei de transparència, situa a l’Ajuntament de Viladecans a les darreres posicions del ranquing de transparència de tots els municipis del Baix Llobregat. En aquest sentit, sabent que des del govern local s’està treballant en l’actualització de les noves webs municipals, considerem molt important que la informació s’inclogui atenent les indicacions de l’organització Transparència Internacional”. “El fet de que aquesta organització no sigui partidista ni governamental assegura que la informació que pugui rebre el ciutadà sigui més objectiva i no estigui focalitzada amb cap interès partidista” ha afegit.

“Som conscients de que una part de la informació dels indicadors està inclosa avui dia al web municipal però, en molts casos, resulta gairebé impossible per al ciutadà trobar-la. Per això, és molt important que a més, la informació que s’inclogui sigui fàcilment accessible” ha destacat la regidora.

Aquesta moció per la transparència de l’ajuntament és la segona que presenta C’s al Ple municipal. El passat ple de febrer també es va aprovar per unanimitat la moció sobre el control i l’execució de les mocions aprovades pel Ple que va presentar C’s.

“Una de les nostres prioritats és apropar la política al ciutadans de Viladecans i creiem que la transparència afavoreix la confiança d’aquests en les institucions i garanteix una governança més responsable i participativa, i seguirem treballant en aquesta línia” assegura la portaveu de C’s, Carolina Torres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(0)

+
1 comentarios