www.elllobregat.com
La platja de Gavà recupera el distintiu de qualitat de la bandera blava
Ampliar
(Foto: AMB / Arxiu)

La platja de Gavà recupera el distintiu de qualitat de la bandera blava

jueves 05 de mayo de 2016, 18:37h

Castelldefels reedita el reconeixement al seu litoral, mentre que queden fora de la llista El Prat i Viladecans

Gavà respira alleugerida després que avui l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) la mencionés a la llista de les millors platges d’Espanya. La ciutat baixllobregatina recupera el distintiu de qualitat de la coneguda bandera blava després que l’any passat el perdés per un episodi de pluges a l’estiu de 2014: l’abocament d’aigua procedent de l’estat de la murtra va afectar al mostreig fet a l’alçada del càmping Tres Estrelles que no va ser perfecte. Tornarà a ondejar novament la bandera, doncs, el que evidencia que el litoral gavanenc continua sent, en contra del que deia aquella mostra, excel·lent.

Més enllà de Gavà, on no hi ha novetat és a Castelldefels. La platja de La Pineda i de Lluminetes mantenen el distintiu de qualitat com ja és habitual des de l’any 2006 (fa dos anys la van perdre excepcionalment per les obres de remodelació del passeig marítim). Castelldefels manté així la condició de ciutat turística baixllobregatina per excel·lència en relació amb el turisme estiuenc de platja, gràcies a la llarga platja de sorra ubicada, a més, entre dos espais naturals ben diferenciats i rics del territori com són els espais naturals del Delta i el massís calcari del Garraf.

En contra, El Prat i Viladecans queden fora de la llista i, per tant, només la meitat de la costa baixllobregatina comptarà amb el distintiu de qualitat. Amb tot, segons l’afluència de visitants dels darrers anys, ambdues ciutats comptem amb un espai sensacional -enmig d’entorns naturals- que atrau cada vegada a més persones de fora dels municipis que prefereixen fugir de la bogeria barcelonesa sense la necessitat d’arribar ni a Castelldefels ni a Sitges per anar a una bona platja.

Les nostres dues ciutats, doncs, seran una excepció a la costa metropolitana, donat que la llista torna a reconèixer la qualitat del litoral després d’un any 2015 molt desafortunat (només van rebre 7 banderes entre tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona). L’ADEAC ha tornat a donar la bandera blava a set platges de Barcelona, a més de les tres de Badalona habituals (Dels Pescadors, Cristall i Del Coco), que es sumen a les tres del Baix Llobregat. En total, 13 platges.

A Catalunya, s’han concedit fins a 122 banderes, de les quals 98 corresponen a les platges, nou més respecte les 89 de l’any passat. Els 24 ports esportius completen la llista de guardonats. D’aquesta vintena, cap està al nostre territori comarcal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios