www.elllobregat.com
El món municipal, en peu de guerra contra el Govern espanyol per la crisis de l'habitatge

El món municipal, en peu de guerra contra el Govern espanyol per la crisis de l'habitatge

viernes 06 de mayo de 2016, 19:40h

Una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses es concentren davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya per la suspensió de la llei amb mesures urgents per afrontar la crisis de l’habitatge i la pobresa energètica

Al llarg de la legislatura sota la presidència de Mariano Rajoy, els conservadors s’han pogut acostumar a nombroses concentracions de ciutadans i ciutadanes que sortien al carrer per defensar infinitat de causes. No és tan habitual, en canvi, veure els batlles dels ajuntaments sortint al carrer com a mostra de protesta.

Una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya, entre elles, per exemple, Lluïsa Moret i Núria Marín, de Sant Boi i L’Hospitalet, respectivament, s’han concentrat a les portes de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya en contra de la suspensió de la famosa Llei 24/2015 aprovada per la Generalitat de Catalunya amb un recull de mesures urgents per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

D’aquesta manera, el món municipal ha fet visible el seu profund rebuig a aquesta decisió adoptada pel Tribunal Constitucional després del recurs del Govern. I és que, en definitiva, és aquest el món al qual acudeixen, en primer lloc, els ciutadans.

La concentració d’avui arriba just després de la cimera celebrada el passat dimarts i d’on va sortir la decisió d’encetar la redacció d’una nova llei contra els desnonaments per esquivar el recurs del Constitucional. A la trobada van participar, com dèiem, el president Puigdemont i bona part del Govern de Catalunya; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de les quatre províncies i de la zona metropolitana. D’altra banda, també van estar representats l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis, CCOO, UGT i la Taula d’Entitats del Tercer Sector, així com les entitats impulsores de la ILP: la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Observatori DESC i l’Aliança per la Pobresa Energètica. Un front comú que deixa sol al Govern de l’Estat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(2)

+
0 comentarios