www.elllobregat.com
FGC estén la modernització de la flota
Ampliar

FGC estén la modernització de la flota

lunes 09 de mayo de 2016, 09:50h

Territori i Sostenibilitat i Ferrocarrils bategen una unitat de tren amb el nom de l’arquitecte Lluís Muncunill per substituir a les més antigues

La xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya continua amb la modernització dels seus trens, a més, amb aquesta interessant iniciativa de batejar les unitats amb noms d’artistes tradicionals de Catalunya. A Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Carles Salmerón, Caterina Albert i Joaquim Carbó es suma ara l’arquitecte Lluís Muncunill, que donarà nom a un nou tren d’FGC.

La nova unitat de tren, que forma part de la sèrie 113, substituiran a les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) amb aquest objectiu de modernitzar la flota. Així ho han expressat durant el bateig celebrat a l’estació de Terrassa Rambla i a on han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president d’FGC, Enric Ticó.

D’altra banda, FGC ha anunciat que amplia, des d’avui 9 de maig, el servei de trens amb dues freqüències més en hora punta. Les dues noves circulacions es posaran en marxa el dilluns 9 de maig i, en lloc d’iniciar el servei a Rubí, ho faran a Terrassa Nacions Unides. Aquests trens sortiran d’aquesta estació a les 7.56 hores i a les 8.04 hores i circularan com els de la línia S5, aturant-se a totes les estacions, excepte a Les Planes, Baixador de Vallvidrera i Peu del Funicular. “Aquest increment de freqüències significa capacitat per a mil persones més i una descongestió del sistema ferroviari en moments de màxima afluència”, ha destacat Rull.

42,2% més de viatgers a les estacions

L’increment de freqüències en hora punta dóna resposta a l’augment de viatgers que ha experimentat la línia des de l’entrada en servei de tres noves estacions a Terrassa, el juliol de 2015. Des d’aleshores, la demanda ha crescut un 42,2% a la ciutat, que en xifres absolutes suposa 828.727 viatgers més. En aquest sentit, el conseller ha posat en valor el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa, que “ha estat una història d'èxit, ja que els càlculs inicials no preveien tants nous usuaris”. Rull ha afegit que “aquestes xifres mostren l'aposta per la mobilitat sostenible i segura”.

Pel que fa al total de viatgers al Metro del Vallès, el perllongament de Terrassa ha incrementat la demanda en un 5,8%. De les tres noves estacions, la que ha registrat més usuaris és Vallparadís Universitat amb 638.604, seguida de Terrassa Estació del Nord amb 384.181 i de Terrassa Nacions Unides amb 293.855 passatgers. L’estació de Terrassa Rambla, que era el final de la línia S1 fins ara, continua al capdavant amb un registre d’1.201.568 usuaris des de la inauguració del nou servei.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios