www.elllobregat.com
Foment es compromet a fer una proposta ‘retallada’ per soterrar les vies a Sant Feliu de Llobregat
Ampliar

Foment es compromet a fer una proposta ‘retallada’ per soterrar les vies a Sant Feliu de Llobregat

miércoles 18 de mayo de 2016, 18:24h

El Ministeri estima que el projecte tècnic podria estar a finals d’aquest mes de maig

Tot i que quan parlem de soterrar vies sempre ens ve al cap la ciutat de L’Hospitalet, no és l’única ciutat afectada per la xarxa descoberta de Rodalies Renfe que talla ben pel mig la trama urbana. Igual de antiga o més que a L’Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat continua reclamant el soterrament de la via fèrria, en aquest cas, a més, per raons de seguretat com a principal motiu.

En aquest sentit, segons hem pogut saber avui, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha mantingut una reunió a Madrid amb representants de Foment i de la Generalitat de Catalunya en el marc de la Comissió de Seguiment del conveni signat a l’any 2006 per portar a terme el mencionat soterrament. Entre els avenços en el diàleg entre administracions destaca el reconeixement de què el soterrament de les vies és la única sortida factible per solucionar la situació actual, una qüestió que San José ha valorat positivament ja que fins ara s’havien plantejat alternatives per a la supressió del pas a nivell.

En tot cas, hi ha matisos. Perquè Foment ha plantejat soterrar una longitud inferior a la prevista en el projecte redactat i aprovat a l’any 2010, el que suposa reduir l’important cost de l’obra. En aquesta línia, doncs, aniria el nou projecte que el ministeri titular s’ha compromès a presentar a finals d’aquest mes de maig. “Estem disposats a parlar-ne, però hem de veure primer si la proposta té sentit, quina longitud té, on se situa i si resol els nostres problemes. Després caldrà veure com finança”, ha dit l’alcalde de Sant Feliu.

A l’espera, doncs, de la proposta, la reunió es pot considerar com un petit pas endavant per aconseguir el definitiu soterrament de les vies que ja es va plantejar a les inversions del Pla de Rodalies de Barcelona. Pel que fa la taula reunida, hi van assistir, a més de San José, el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, el director de Manteniment i Explotació de la xarxa comercial d’ADIF, Francisco Javier Sánchez Ayala, el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores i, en representació de Sant Feliu, els tinents d’alcalde Lídia Muñoz i Josep Maria Rañé, i el regidor, senador i portaveu del Grup Mixt de la Comissió de Foment del Senat, Xavier Alegre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios