www.elllobregat.com
Recibaix inaugura a Cornellà la seva primera ‘Botiga Amiga’
Ampliar

Recibaix inaugura a Cornellà la seva primera ‘Botiga Amiga’

miércoles 18 de mayo de 2016, 19:35h

L’establiment permetrà oferir roba de segona mà i restes d’estoc amb l’objectiu afegit de generar llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social

Consolidada la xarxa del projecte ‘Roba Amiga’, dedicat a la recuperació i gestió del residu tèxtil a 150 municipis de la província de Barcelona i Tarragona, on tenen instal·lats 838 contenidors i serveis de recollida a domicili, ara es dóna un pas més a l’apertura d’un establiment físic. L’empresa d’inserció Recibaix (nascuda de la inquietud de les famílies i voluntaris de la Coordinadora contra la Marginació) i la Fundació Formació i Treball han inaugurat al barri de Sant Ildefons de Cornellà la seva primera ‘Botiga Amiga’, que oferirà la venda de roba de segona mà.

En paral·lel, tots els ingressos generats per la botiga aniran destinats a fer sostenible un dels principals eixos d’acció social de les dues entitats: crear llocs de treball per col·lectius desfavorits de la societat.

Tot són avantatges. Primer, es posa a la venda roba de segona mà en bon estat; segon, es pot oferir un contracte directe i estable a persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral i, per últim, té una vessant mediambiental, ja que s’allarga la vida útil de peces de roba que estan en perfecte estat pel seu ús. Per tot, l’alcalde de Cornellà ha valorat molt positivament “la tenacitat i l’ímpetu de la Coordinadora en la posada en marxa dels orígens de Recibaix”, així com la col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, la qual compta amb una amplia xarxa de serveis de tot tipus (escola-restaurant, menjador social, bugaderia industrial...) que ha permès donar feina a 257 persones en risc d’exclusió a l’any 2015.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios