www.elllobregat.com
Mossos de Sant Boi desmantella un centre de distribució de droga a gran escala
Ampliar

Mossos de Sant Boi desmantella un centre de distribució de droga a gran escala

viernes 20 de mayo de 2016, 11:48h
El grup estava altament professionalitzat i actuaven, des d'una casa del barri de Marianao, amb un estudiat modus operandi | L'operació ha permès comissar fins a 272 kg de cabdells amb un valor al mercat de 300.000 euros
Nou cop al narcotràfic, en aquest cas, relacionat amb un important nexe de distribució. Agents de Mossos d'Esquadra de Sant Boi, de la Unitat d'Investigació, ha desmantellat un important punt d'emmagatzematge i distribució de droga a gran escala que, segons les primeres investigacions, podria estar, fins i tot, vinculat a grups mafiosos italians.

L'operació s'ha saldat amb tres detinguts, tots homes, d'edats compreses entre 34 i 54 anys i de veinatge desconegut (excepte un que vivia a Barcelona), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, en concret, tràfic de drogues. En total, es van comissar fins a 272 kg de cabdells de marihuana ja preparats per a la seva distribució, després d'interceptar un camió que sortia d'una casa que ja havia estat prèviament investigada. En obrir el camió, es van trobar palets de fusta que transportaven làmines de parquet i que en el centre portava, en aquest cas, fins a 72 bosses ja precintades, amb un quilogram de cabdells de marihuana preparada. Quatre hores més tard es detenia als altres dos homes, a part del conductor, quan fugien de la casa. Durant l'escorcoll posterior va ser on es va confirmar que la casa era un important punt de distribució amb la trobada dels 200 kg restants de cabdells de marihuana.

A més d'aquesta droga, es van comissar també 800 grams de haixix també preparats per a la seva distribució, a més de 6.000 euros en metàl·lic i diferents aparells de telèfons mòbils. D'altra banda, l'operació va poder intervenir eines i maquinària pròpia d'un gran centre de distribució amb la marihuana com a punt principal del negoci, a més d'altres estupefaents: màquines d'envasat al buit, balances de precisió, de pes, a més de palets buidats on s'introduïda d'una manera perfectament estudiada la droga per evitar tots els controls possibles.

Segons fonts policials, el valor de la droga comissada podria tenir un valor estimat d'uns 300.000 euros en el mercat. I és que, segons hem pogut saber, el nivell de professionalització d'aquest grup criminal era molt important, De fet, el seu mercat estava en els grans moviments del narcotràfic i no pas la distribució a petita escala o amb els consumidors directes. De fet, segons les primeres informacions, podrien estar vinculats a grups mafiosos d'Itàlia, on ja tenien antecedents. En tot cas, no s'ha pogut confirmar aquesta informació encara.

Els tres detinguts ja han passat a disposició judicial, dos d'ells a presó preventiva, mentre que un tercer ha quedat en llibertat amb càrrecs.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios