www.elllobregat.com
La lluita per la reubicació de la nova antena de telefonia mòbil de Torrelles arribarà al Parlament
Ampliar

La lluita per la reubicació de la nova antena de telefonia mòbil de Torrelles arribarà al Parlament

viernes 27 de mayo de 2016, 10:11h

La diputada socialista Eva Martínez es compromet a portar la reivindicació a la cambra per demanar a Vodafone que allunyi la infraestructura de l’escola Sant Martí de Torrelles

La lluita ciutadana per reubicar la nova antena de telefonia mòbil que Vodafone va instal·lar al costat del CEIP Sant Martí de Torrelles suma un nou i important suport de cara a aconseguir el seu objectiu: aplicar el principi europeu de precaució i, per tant, allunyar la infraestructura de centres concrets com les escoles.

Després de mesos de protesta i campanyes i després d’aconseguir un ampli suport a nivell local (inclòs el del Govern municipal), la reivindicació arribarà al Parlament de Catalunya via el Partit Socialista de Catalunya.

Segons hem pogut saber, l’AMPA del CEIP Sant Martí ha mantingut una reunió amb la diputada socialista Eva Martínez i el portaveu del grup local, Joan Carles Martínez, a la qual la també alcaldessa de Vallirana s’ha compromès a transmetre la reivindicació al seu grup parlamentari per tal de presentar una proposta al Ple perquè el Govern de la Generalitat demani a Vodafone la reubicació de l’antena, col·locada al passat mes de desembre, durant el Pont de la Puríssima, tot just a cent metres de l’escola Sant Martí. “La tasca realitzada fins al moment per l’AMPA és lloable, doncs, han mobilitzat al municipi amb diverses accions: manifest, presència a les xarxes socials, vídeos, cassolades i amb assistència als plens municipals...”, ha dit el portaveu socialista al municipi. “Des del PSC els hi volem donar tota la nostra ajuda, i és per això que, convençuts de que aquest tema s’ha de tractar amb urgència al Parlament, hem organitzat aquesta reunió amb la diputada Eva Martínez”.

Així, la diputada traslladarà la problemàtica existent al grup parlamentari per poder analitzar la situació i poder oferir una alternativa que passi per una reubicació allunyada d’emplaçaments concrets com escoles, instituts, biblioteques o residència d’avis, per exemple, sota el concepte de precaució. Una precaució que, fins el moment, no recull la nova Llei de Telecomunicacions aprovada a l’Estat per Partit Popular, amb el suport, per cert, de PSOE i CiU, i que dóna tota la llibertat a les companyies privades per instal·lar aquest tipus d’infraestructures si arriba a un acord amb els propietaris de les finques o amb comunitats de veïns (el que ha deixat ja altres episodis de protesta, com hem explicat a El Llobregat, a ciutats com Sant Boi o Viladecans).

Més enllà de l’emplaçament concret de l’antena (des de l’AMPA sempre s’ha insistit en què no es vol treure l’antena, sinó reubicar-la), el PSC reclamarà a la Generalitat un mesurament continu per assegurar que els més joves no estiguin exposats a les radiacions i s’instarà, doncs, a la modificació de la Llei, perquè incorpori aquest principi de precaució. D’altra banda, la diputada ha garantit una reunió amb el primer secretari i president del grup parlamentari, Miquel Iceta, per concertar una trobada amb Vodafone.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios