www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona injecta 1,65 milions d’euros per prevenir incendis forestals
Ampliar

La Diputació de Barcelona injecta 1,65 milions d’euros per prevenir incendis forestals

lunes 30 de mayo de 2016, 13:21h

L’ens supramunicipal donarà suport a 98 municipis de la demarcació

A punt d’arribar el mes de juny, el territori ja ha notat alguns cops de calor que avisen de que la nova campanya estiuenca estar a punt d’arribar. I amb ella, el perill de produir-se nous incendis. Per a la seva prevenció, la Diputació de Barcelona ha anunciat que aportarà 1,65 milions d’euros a un total de 98 ajuntaments de la demarcació.

En concret, 517,18 hectàrees de territori i 121 urbanitzacions que es beneficiaran de les diferents accions de prevenció, entre les que destaca la realització de noves franges perimetrals de seguretat. “El programa ens serveix per fer un mosaic amb totes aquestes franges de seguretat que ajuden, a l’hora d’atacar un incendi, a tenir-lo acotat”, ha dit el vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras. “Aquestes franges no només són importants per a la seguretat de les persones que viuen en aquests municipis, sinó que són necessàries per poder-lo afrontar de manera més eficient, des de diferents punts; el foc no entén de fronteres”.

Per la seva part el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, ha destacat la importància del suport tècnic que rebran els ajuntaments per part de l’ens provincial, que ha presentat el programa a la urbanització de la Pineda de Santa Coloma de Cervelló. Segons Calderer, un cop realitzat el pla de prevenció i el pla executiu, l’ens provincial aporta el suport econòmic que va des del 80% per als municipis de més de 20.000 habitants, fins al 100% pels municipis menors de 20.000 habitants.

A més de l’obertura de franges perimetrals de protecció, es preveu també el tractament de la vegetació de les parcel·les interiors de les urbanitzacions de titularitat pública.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios