www.elllobregat.com
El Baix Llobregat ha empleat just a mil persones durant el mes de maig

El Baix Llobregat ha empleat just a mil persones durant el mes de maig

jueves 02 de junio de 2016, 19:37h
L'atur registrat ha baixat en 7.351 persones en un any

La notícia optimista del dia, pel que fa l’economia i, en concret, l’ocupació, ha estat que Espanya, després de sis anys, deixa enrere els quatre milions de persones a l’atur registrat. Les dades també són favorables al nostre territori, on hi ha just mil persones més treballant ara que al passat mes.

Les noves dades d’atur registrat tanquen el mes de maig en 50.708 persones, és a dir, un 13,5% del total, una dècima menys que la mitjana catalana. En termes absoluts, en un any, el Baix Llobregat ha donat feina a 7.351 treballadors (maig 2015: 58.059) i, per tant, la tendència continua a la baixa just a les portes, a més, de la campanya estiuenca.

En general, els municipis han restat persones en atur a les seves estadístiques. Dels 30 municipis del Baix, set han augmentat: Castellví de Rosanes (3), Corbera (4), La Palma de Cervelló (2), Sant Andreu de la Barca (5), Sant Climent (7), Sant Joan Despí (5) i Santa Coloma de Cervelló (7). Torrelles i Collbató han tancat el mes, casualment, amb les mateixes xifres que en el mes anterior.

Mantenint el que és habitual, Sant Just Desvern continua sent el municipi amb menys atur, trencant, de fet, el llindar del 8% (7,9%). Begues (9%), Santa Coloma de Cervelló (9,5%) i Sant Climent (10,1%) completen la llista dels municipis que surten més beneficiats d’aquesta estadística. En contra, Sant Vicenç dels Horts (17,6%), Martorell (17,3%) i Olesa (16%) continuen a la llista vermella, molt per sobre de la mitjana comarcal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios