www.elllobregat.com
Els alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat proposen un salari mínim interprofessional de 1.075 euros
Ampliar

Els alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat proposen un salari mínim interprofessional de 1.075 euros

martes 07 de junio de 2016, 17:09h

La federació comarcal del PSC es compromet a aplicar aquesta mesura al territori i convida a la Generalitat a fer el mateix

Anys enrere els ‘mileuristes’, molts d’ells joves ben formats, criticaven les seves actuals condicions laborals que els oferia el mercat laboral, per sota del que es mereixien per la seva formació. A. les seves actuals condicions laborals que els oferia el mercat laboral, per sota del que es mereixien per la seva formacictualment, en canvi, un ‘mileurista’ encara pot estar content. O aquesta és la percepció que es desprèn de l’opinió pública. I és que, segons s’estima, la crisis econòmica ha representat una davallada dels salaris d’entre el 30 i el 40% de mitjana, el que, inevitablement, ha fet minvar el poder adquisitiu de moltes famílies.

Per trencar amb aquesta tendència, els alcaldes i alcaldesses socialistes del PSC del Baix Llobregat han defensat, de manera unànime, l’augment del Salari Mínim Interprofessional, fins els 1.075 euros (ara és de 655,20 euros): “Volem que els treballadors i les treballadores tinguin un salari que permeti unes condicions de vida dignes”, ha dit el primer secretari del PSC al Baix Llobregat, Antoni Poveda. La proposta arriba després d’una trobada de diferents agents socials, persones expertes i ciutadania en general, d’on s’ha concretat aquesta xifra com els ingressos mínims per cobrir les necessitats: habitatge, subministraments bàsics, aliments, medicaments... Es considera, en aquest sentit, que el SMI s’ha de situar entorn el 60% del sou mig, que a Catalunya va ser, l’any 2015, de 24.254 euros. D’aquesta manera, doncs, els treballadors contractats a jornada completa haurien de cobrar com a mínim 15.000 euros anuals (salari mensual de 1.071 euros en 14 pagues).

Així, doncs, el PSC del Baix Llobregat s’ha compromés a fixar aquest objectiu al territori perquè qualsevol persona contractada pugui cobrir les necessitats bàsiques. “Però no ho volem fer sols”, ha expressat Poveda. “Per aconseguir el màxim consens, volem obrir un espai de diàleg i debat amb sindicats, les patronals, la resta d’administracions i forces polítiques. Així mateix, instem a la Generalitat que promogui i apliqui un acord sobre el salari de referència a nivell de país”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios