www.elllobregat.com
Les negociacions amb General Electric acaben amb un preacord tot i que es manté el pla de reestructuració de la multinacional
Ampliar
(Foto: CCMA)

Les negociacions amb General Electric acaben amb un preacord tot i que es manté el pla de reestructuració de la multinacional

miércoles 08 de junio de 2016, 17:00h

L’ERO afecta a 65 treballadors de la planta de Cornellà, dels quals, segons l’acord, 28 seran recol·locats a Bilbao

Les negociacions amb General Electric han acabat, aquesta matinada, amb un principi de preacord ‘in extremis’. Tot i que la notícia hauria de tenir, però, un caire optimista, és ben cert que la multinacional ha mantingut de manera inamovible el pla de reestructuració inicial. CCOO ha manifestat, de fet, el seu desacord en els arguments que aporta l’empresa i ha convidat a la Generalitat de Catalunya a mantenir gestions –des del punt de vista institucional- per no perdre el capital tecnològic i el coneixement dels centres de Wind i Hydro a Catalunya.

De moment, el preacord assolit garantirà la recol·locació de 28 treballadors dels 65 de la planta de Cornellà als quals els afecta l’ERO presentat per la multinacional estadounidenca. D’altra banda, es vol lluitar per evitar el tancament, pràcticament seguir de la planta o, com a mínim, mantenir l’activitat a Catalunya. Pel que fa les plantes de Barcelona, la xifra ha quedat als 105 treballadors, tal i com estava previst fins ara.

Des del punt de vista econòmic, el preacord preveu una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, més una suma lineal de 10.000 euros i una mensualitat, per a les persones que s’acullin a l’expedient. En el cas de tenir d’entre 55 i 56 anys, que cobrin menys de 60.000 euros, la suma lineal serà de 30.000 euros. Els treballadors que s’acullin a la recol·locació, rebran 5.000 euros addicionals en concepte de trasllat.

També inclou prejubilacions per als treballadors majors de 57 anys, mitjançant un pla de rendes que garanteix el 80% del sou brut, a més del conveni especial amb la Seguretat Social.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios