www.elllobregat.com
Meritxell Batet introdueix en campanya la variant de la C-245 de Sant Boi
Ampliar

Meritxell Batet introdueix en campanya la variant de la C-245 de Sant Boi

jueves 23 de junio de 2016, 13:10h

La candidata socialista posa a Sant com a “exemple paradigmàtic de la manca d’inversions durant el Govern del Partido Popular que pateix Catalunya i, especialment, el Baix Llobregat”

Unes obres novament aturades, una rotonda provisional des de fa 25 anys, una mobilitat demencial just en aquest punt i, sobretot, la paciència esgotada dels veïns de la zona. La situació comença a ser crítica anys i anys després d’aquell 1992 olímpic, quan es va dissenyar la creació d’aquesta pota sud, que continua sense arribar. Ha passat tant de temps que s’han hagut de refer els projectes d’execució per adaptar-los a les noves normatives i protocols, per exemple, de seguretat; el que ha permès introduir un nou carril bici i un carril bus adjacent després de l’acord entre la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Però la pilota està a la teulada de Foment, que, de moment, continua sense pronunciar-se: “Estem intentant posar-nos en contacte i tenir una resposta i no ens estan donant cap ni una ni cap calendari”, ha dit l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. Per aquest motiu, avui, la cúpula socialista de la ciutat ha comptat amb el suport de la cap de llista a la demarcació de Barcelona, Meritxell Batet, que ha volgut fer una aturada als peus de l’obra, per reivindicar reprendre les obres novament. “Hem volgut venir a Sant Boi perquè és un exemple paradigmàtic de la manca d’inversions que durant el Govern del Partit Popular està patint Catalunya i molt especialment el Baix Llobregat”, ha dit Batet.

“Nosaltres any rere any hem presentat esmenes als pressupostos de l’Estat, entre altres, per garantir les inversions que necessitem a Catalunya. Necessitem un govern socialista amb el compromís de complir en inversions i millorar el finançament de les Comunitats Autònomes, un altre incompliment. Són raons cabdals i urgents per canviar aquest 26 de juny de Govern”, ha explicat la cap de llista per demanar el vot socialista.

A pel vot independentista

A qui també ha demanat el vot ha estat als sectors entre independentistes i catalanistes, polaritzant el vot als quatre grans partits i no pas als partits estrictament catalans com Esquerra Repúblicana de Catalunya o Democràcia i Llibertat. “Que las forces independentistes tinguin quatre, sis o vuit diputats no canvia res a Catalunya. En canvi, que hi hagi un president socialista, sí. En aquest moment, el catalanisme polític el que està proposant és acordar per després votar; mentre que els independentistes el que ens proposen és primer votar per després acordar. L’ordre del factor sí altera el producte, perquè el segon cas no es compleix”.

Dimissió del ministre d’Interior

Després de la transcendència evident que han agafat les gravacions de la reunió, fa dos anys, del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb l’encara director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, a través de ‘Público.es’ Batet ha demanat la dimissió del ministre i candidat del PP a la demarcació de Barcelona: “Ens sembla que és un nou episodi d’un cas gravíssim que reforça la idea de que s’han d’assumir responsabilitats polítiques de manera immediata. És indecent; tots els ciutadans ens avergonyim d’un govern que utilitza les institucions públiques pel seu servei partidista. Cal la dimissió del ministre i candidat i si no arriba que el president en funcions, Mariano Rajoy, el cesi de manera fulminant. Creiem, en tot cas, que no serà així”.

D’altra banda, amb un to més contundent, ha advertit al Partit Popular sobre les acusacions al PSOE de filtrar les gravacions: “Si el Partit Popular té alguna prova que vagi als tribunals; si no anirem nosaltres, perquè aquestes insídies i acusacions són inacceptables. Estem prenent totes les mesures per fer callar tots aquests comentaris malintencionats i partidistes; i estem estudiant totes les accions legals que podem encetar per anar en contra d’aquestes paraules que poden ser constitutives de delicte”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios