www.elllobregat.com
Nou camins del Baix Llobregat s’integraran a la xarxa local de carreteres de la Diputació
Ampliar

Nou camins del Baix Llobregat s’integraran a la xarxa local de carreteres de la Diputació

miércoles 29 de junio de 2016, 09:52h

El Pla zonal de carreteres del Baix Llobregat recull un total de 28,19 km de camins municipals d’interès comarcals que s’estan fent servir com a carreteres

La Diputació de Barcelona ha presentat als alcaldes del territori el Pla zonal de carreteres del Baix Llobregat (l’ens provincial està realitzant un per comarca per refer el Pla zonal de tota la demarcació) per revisar les característiques de les nostres vies, sobretot, envers els camins. Segons l’ens provincial, nou camins municipals d’interès comarcal estarien fent funcions de carretera i, per tant, són susceptibles d’incorporar-se a la xarxa local de carreteres de la Diputació.

En concret es tracta del camí de les Filipines, a Viladecans; el de les Cases del Freire, a Torrelles; l’avinguda del Mar i el camí dels Joncs, a Gavà; la carretera de Castelldefels a Gavà per la Sentiu; el camí de Torrelles a Begues; el de Pallejà a Fontpineda; el de Sant Andreu de la Barca a Corbera i la carretera del Mas d’en Gall, a Esparreguera. En total, 28,19 km d’actuals camins que, pròximament, podrien canviar de tipus de via després d’una inversió aproximada d’entre 3 i 3,5 milions d’euros en el seu conjunt.

D’altra banda, tal i com ha comunicat el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, juntament amb el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, la Diputació ja té disponible la convocatòria per rebre ajuts per la millora i el manteniment de camins municipals per aquest any. La convocatòria, que estarà oberta fins el 15 de juliol, només demana que els camins siguin d’us públic i que estiguin en un àmbit no urbà. Així, cada Ajuntament podrà accedir a un ajut de fins a 50.000 euros gràcies a un programa total de 10 milions per tota la legislatura i que valora les sol·licituds en base a criteris com la urgència de l’obra, la reducció de riscos, l’estabilització de talussos o la connectivitat a nuclis disseminats, entre d’altres.

Per acabar, Fàbrega ha avançat l’actuació a la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera, la qual no compta amb l’amplada de seguretat necessària pel creuament de dos vehicles de gran tonatge. Amb quasi sis quilòmetres de longitud, situada al Parc Natural de la Serra de Collserola, aquesta via té una intensitat aproximada d’uns 1.500 vehicles al dia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios