www.elllobregat.com
Caprabo, el millor aliat dels productors locals

Caprabo, el millor aliat dels productors locals

jueves 07 de julio de 2016, 01:31h
La cadena de supermercats incrementa l’assortiment de productes de proximitat en quasi 700 referències. Les vendes dels més de 2.200 productes totals superen els 25 milions d’euros en aquest exercici

Els supermercats Caprabo, punts de distribució de El Llobregat, continuen amb la seva forta aposta pel producte de proximitat, des que a l’any 2013 es comencessin a desenvolupar els establiments de nova generació. Vist l’èxit de la seva aposta, Caprabo ha ampliat la seva gama de productes amb un total de 700 referències noves de 267 petits productors nous (241 petits productors i 26 cooperatives agràries). D’aquesta manera, augmenta en un 50% aquests tipus de productes, sinònim de qualitat: “Tenen una relació molt important amb la manera de fer tradicional. Recuperar aquesta manera de fer, el gust del producte, el tenir cura de la terra, es tradueix i és, al final, sinònim de qualitat”, explica Fernando Tercero, responsable de Productes de Proximitat de Caprabo.

Es valora més la qualitat de la producció que no tant el volum i la resposta, segons Tercero, ha estat del tot positiva: “Des del 2013, que vam fer una prova pilot a la Cerdanya i l’Alt Empordà, la resposta de Caprabo és molt positiva, perquè així ho pensen els productors: han vist una oportunitat per donar-se a conèixer i comercialitzar els seus productes”.

La carxofa Prat, els espàrrecs de Gavà, les cireres, el gall potablava. Aquí al Baix Llobregat en tenim molts productes de qualitat i, precisament, el que ha acostumat a ser un problema és la producció. De fet, l’Ajuntament de El Prat, recentment, va municipalitzar la Granja Torres per assegurar la producció del gall potablava, emblema de la ciutat. En aquest sentit, Tercero ofereix Caprabo per “donar el salt” a aquests productes i que siguin més coneguts que en el seu entorn local: “Al Baix Llobregat s’ha de recuperar l’esperit agrícola i ens posem a la disposició de tots aquells petits agricultors i comerciants. S’ha de donar aquest petit salt, perquè siguin reconeguts més enllà de l’àmbit local i deixar de ser anecdòtics”.

Un esperit que, segons Tercero, ha passat a ser industrial, el que obre también una sèrie d’oportunitats al sector: “Al Baix ens passa que ha estat una comarca tradicionalment agrícola que ha passat a tenir una visió, pràcticament, industrial. El que estem intentant és recuperar els petits agricultors i, també, els petits artesans, que estan parlant de formatges, de xarcuteria, de mermelades, de confitures, i que estan recuperant les maneres de fer antigues. Volen que vegin Caprabo com una oportunitat”.

Programa de Proximitat per Comarques
Un dels aspectes més interessants de la iniciativa de Caprabo és que han treballat amb cada proveïdor de manera individualitzada. Para aquest motiu, s’ha desenvolupat el Programa de Proximitat per Comarques, desplaçant-se a la zona, per tal de conèixer les possibilitats de producció de cada un dels productors i adaptar les possibilitats de comercialització a cadascun dels proveïdors i supermercats. Per això, s’ha comptat amb la feina i coneixement de la zona dels propis treballadors dels supermercats. Es tracta, per tant, d’un compromís radical, sostenible, sòlit amb la feina dels petits productors agroalimentaris.

Benefici net de 7,3 milions d’euros
Caprabo ha tancat l’exercici de 2015 amb un benefici net de 7,3 milions d’euros, un 139% més respecte l’any anterior, quan va registrar 5 milions de pèrdues.D’aquesta manera, la cadena catalana ha presentat el seu millor resultat d’explotació dels últims set anys, que passa dels 24,1 als 26,8 milions d’euros; un 11 % més. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios